Πώς να καλλιεργήσεις βότανα
Ο γενικός κανόνας είναι: βάλε τα βότανα σε ένα σημείο που να τα βλέπει τουλάχιστον έξι ώρες ο ήλιος καθημερινά. Για να δοκιμάσεις τη δύναμη του ήλιου, το Bonnie Plants προτείνει να σβήσεις όλα τα φώτα σε μια ηλιόλουστη ή εν μέρει ηλιόλουστη μέρα και έλεγχε περιοδικά για να δεις πόσο φυσικό ηλιακό φως υπάρχει.
Εκτός από το ηλιακό φως, όλα τα βότανα πρέπει να φυτεύονται σε γλάστρες με καλή αποστράγγιση. Εάν ανησυχείς ότι οι τρύπες αποστράγγισης θα καταστρέψουν το τραπέζι σου ή το περβάζι ή τα πλακάκια στο μπαλκόνι, χρησιμοποίησε ένα πιατάκι ή κάποια επένδυση για να συγκρατήσει το περισευόμενο νερό.
Βασιλικός
Ξεκίνα το βασιλικό από τους σπόρους και τοποθέτησε τα γλαστράκια σε ένα παράθυρο με νότιο προσανατολισμό. Του αρέσει πολύ ο ήλιος και η ζέστη.
Δάφνη
Τοποθέτησε τη γλάστρα σε ένα παράθυρο που βλέπει προς την ανατολή ή προς τα δυτικά, αλλά βεβαιώσου ότι δεν στριμώχνεται. Η δάφνη χρειάζεται αέρα να κυκλοφορεί για να παραμείνει υγιής.
Διάβασε επίσης: Ο Jamie Oliver μοιράζεται το απόλυτο tip για τις πιπεριές που έχουν περισσέψει
Σχοινόπρασο
Στο τέλος της καλλιεργήσιμης περιόδου, βγάλε ένα μάτσο σχοινόπρασο από τον κήπο σου και τοποθέτησέ το σε ένα βάζο. Άσε το βάζο έξω μέχρι τα φύλλα να πεθάνουν. Στις αρχές του χειμώνα, μετακίνησε το βάζο στο πιο δροσερό εσωτερικό χώρο (όπως το υπόγειο σου) για λίγες μέρες. Στη συνέχεια τοποθετήσε το στο πιο φωτεινό σου παράθυρο.
Ρίγανη
Ο καλύτερος τρόπος είναι να ξεκινήσεις με μια άκρη που έχει κοπεί από ρίγανη που έχει κοπεί από εξωτερική καλλιέργεια. Μόλις βάλεις την άκρη αυτή σε ένα δοχείο, τοποθέτησε το σε ένα παράθυρο με νότιο προσανατολισμό.