Το μόνο που χρειάζεσαι είναι απλά υλικά που χρησιμοποιείς κάθε μέρα, όπως ένα γυάλινο βάζο, ένα κατσαβίδι, ή αλουμινόχαρτο και φυσικά τις οδηγίες. Εμείς αυτές θα σου δώσουμε.
Γυαλί: Πάρε ένα βάζο από χοντρό γυαλί και βάλε το ψαλίδι στο στόμιό του με τη μία λεπίδα μέσα και την άλλη έξω. Μετά, πίεσε με δύναμη το ψαλίδι με σκοπό να μαγκώσει το στόμιο στη βάση του ψαλιδιού, όχι στις μύτες του. Συνέχισε την πίεση σαν να προσπαθείς να κόψεις (!) το βάζο στη μέση, κλείνοντας ταυτόχρονα και το ψαλίδι. Σέρνοντας δηλαδή το ψαλίδι έτσι να φτάσουν οι μύτες του να πιέζουν το στόμιο του βάζου. Επανέλαβε τη διαδικασία μέχρι να έχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς.
Κατσαβίδι: Και σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιείς την ίδια τεχνική που παρουσιάστηκε πιο πάνω. Μόνο που αντί για το στόμιο του βάζου, έχεις το μεταλλικό μέρος του κατσαβιδιού. Και πάλι, δηλαδή, ασκείς μεγάλη και σταθερή πίεση μαγκώνοντας το ψαλίδι στο μεγαλύτερό του άνοιγμα και προσπαθώντας να "κόψεις" το μέταλλο αυτή τη φορά, μέχρι να φτάσει το κατσαβίδι στις μύτες του ψαλιδιού. Και πάλι επαναλαμβάνεις, αν χρειάζεται.
Αλουμινόχαρτο ή γυαλόχαρτο: Με αυτά τα υλικά ο τρόπος είναι πιο απλός. Θα μπορούσαμε να τον πούμε αλλιώς και "Καθάρισε κόβοντας". Δηλαδή, ακριβώς αυτό που φαντάζεσαι: κόβεις το υλικό με το ψαλίδι και αυτό την ίδια στιγμή καθαρίζει και ακονίζεται. Και φυσικά εννοείται πως ενώ με το γυαλόχαρτο τα πράγματα είναι πιο εύκολα, με το αλουμινόχαρτο χρειάζεται να προσπαθήσεις λίγο περισσότερο αφού είναι τόσο λεπτό που μπορεί να σκιστεί από μόνο του χωρίς να έχεις κάνει και τη δουλειά σου. Καλή επιτυχία
Ζωή Κίττα