5 πράγματα στο σπίτι σου που πρέπει να καθαρίζεις καθημερινά

08.05.2021
5 πράγματα στο σπίτι σου που πρέπει να καθαρίζεις καθημερινά
Ξέρουμε τι σκέφτεσαι όταν ακούς για πράγματα που πρέπει να καθαρίζεις κάθε μέρα: «Ένα ακόμα πράγμα που πρέπει να προσθέσω στη λίστα των υποχρεώσεων μου»! Αλλά πίστεψέ μας, κάνοντας αυτές τις δουλειές με τη σωστή μέθοδο θα δεις τεράστια διαφορά στο σπίτι σου μακροπρόθεσμα.

Πετσέτες χεριών

Μπορεί να μην φαίνονται βρώμικες, αλλά οι πετσέτες πιάτων θεωρήθηκαν το πιο μολυσμένο σημείο στην κουζίνα ύστερα από μια μελέτη. Το ίδιο ισχύει και για τις μικρές πετσέτες στο μπάνιο σου, σύμφωνα με την Carolyn Forte, διευθύντρια του εργαστηρίου καθαρισμού στο Ινστιτούτο Good Housekeeping: «Οι πετσέτες χεριών βρωμίζουν γρηγορότερα αφού τις χρησιμοποιείς περισσότερες από μία φορές την ημέρα. Θα πρέπει να αλλάζονται κάθε 1-2 ημέρες, ειδικά εάν είσαστε μια μεγάλη οικογένεια».

Πάγκοι κουζίνας

Όταν σκεφτείς τα πράγματα που βάζεις στους πάγκους σου (κλειδιά αυτοκινήτου, αλληλογραφία, το πορτοφόλι σου) θα καταλάβεις πόσο βρώμικοι είναι – για να μην πούμε για τα ψίχουλα που μένουν πάνω τους. Επομένως, πρέπει να τους σκουπίζεις και να τους απολυμαίνεις κάθε μέρα. Απλώς βεβαιώσου ότι δεν χρησιμοποιείς το ίδιο σφουγγάρι, χαρτοπετσέτα ή wettex: «Δεν είναι καλή λύση να σκουπίζεις πολλές επιφάνειες με το ίδιο πανί, επειδή αυτό πιθανώς θα προκαλέσει διασταυρούμενη μόλυνση», λέει ο Michaelle Exhume, αναλυτής στο εργαστήριο καθαρισμού στο Ινστιτούτου Good Housekeeping.

Τοίχοι ή πλακάκια του ντους

Ο ευκολότερος τρόπος για να απαλλαγείς από το λέρωμα του ντους είναι να καθαρίζεις τακτικά τα πλακάκια ή τον τοίχο (το ιδανικό είναι μετά από κάθε χρήση). Με το στέγνωμα των τοίχων, θα αποτρέψεις τη δημιουργία λεκέδων.

Έχει άσχημη γεύση ο καφές σου; Να τι μπορεί να φταίει

Βρώμικα πιάτα

Η σάλτσα που έμεινε από το φαγητό και τα ψίχουλα θα προσελκύσουν μαμούνια κατά τη διάρκεια της νύχτας και θα κάνουν το πλύσιμο πιο δύσκολο από ότι είναι, την επόμενη μέρα. Για αυτό, πλύνε στο χέρι τα πιάτα και τα σκεύη ή βάλε τα στο πλυντήριο πιάτων (χωρίς να τα ξεπλύνεις).

Η καφετιέρα σου

Αν είσαι σαν εμάς, πιθανότατα να φτιάχνεις ένα φρέσκο ​​φλιτζάνι καφέ (ή μια κανάτα!) καφέ κάθε μέρα. Και επειδή η καφετιέρα σου είναι ένα ζεστό κρεβάτι για τα βακτήρια και τη μούχλα, πρέπει να την καθαρίζεις καθημερινά. «Είναι καλύτερο να πλένεις τα αφαιρούμενα μέρη της καφετιέρας σου μετά από κάθε χρήση ώστε να φεύγουν τα υπολείμματα του καφέ», λέει η Forte. «Μπορείς να πλύνεις τα εξαρτήματα στο χέρι στο νεροχύτη με ζεστό νερό και απορρυπαντικό, αλλά συνήθως τα κομμάτια είναι ασφαλή στο πλυντήριο πιάτων. Και μην ξεχάσεις να σκουπίζεις το εξωτερικό μέρος και την πλάκα θέρμανσης».