Αύγουστος στην πόλη την εποχή του κορονοϊού: 6 τρόποι για να την "παλέψεις"

15.08.2020
Αύγουστος στην πόλη την εποχή του κορονοϊού: 6 τρόποι για να την "παλέψεις"
Αν είσαι από αυτούς που βλέπουν τους πάντες να φεύγουν νιώθοντας η μόνη που θα μείνει πίσω, σκέψου ξανά! Δεν είσαι μόνη, στα σίγουρα! Ολοένα και περισσότερος κόσμος μένει εντός των πυλών στην άδειά του. Είτε γιατί δεν μπορεί να φύγει γενικώς, είτε γιατί έχει φύγει νωρίτερα, το γεγονός παραμένει. Είμαστε πολλοί.

Μπορεί να σου έχει ξανασυμβεί, όμως, η αλήθεια είναι πως φέτος είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Δεν είναι η μόνο το "εντός των πυλών" που κάπως "βαραίνει" είναι και το "την εποχή του κορονοΐού" που όσο και να θέλουμε να λησμονήσουμε... δεν γίνεται.

Νέα πραγματικότητα, λοιπόν. Αυτή είναι και έτσι καλούμαστε να πορευτούμε. Μη σκας όμως. Και έτσι, υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις και να περάσεις καλά και αυτό τον "ξεχωριστό" Αύγουστο στην πόλη.

Εμείς θα σου δώσουμε 5 -δοκιμασμένες- συμβουλές που είδαμε ότι βοηθάνε και θέλουμε να τις μοιραστούμε.

1. Μπορείς και χωρίς το ρολόι σου
Ε ναι. Κάθε μέρα ο χρόνος σε κυνηγά. Δικαιούσε ένα διάλειμμα. Βγάλε το ρολόι και απόλαυσέ το.

2. Κοιμήσου
Μην τη σνομπάρεις αυτή τη συμβουλή. Όλοι χρειαζόμαστε περισσότερο ύνπο από αυτόν που κάνουμε κάθε μέρα. Καλό είναι εκμεταλλευτείς αυτές τις μέρες για λίγο παραπάνω. Δες λίγο λιγότερο Netflix. Ας χάσεις κανένα επεισόδιο από την αγαπημένη σου σειρά. Και τα μάτια σου πρέπει να ξεκουράσεις και να κοιμηθείς.

3. Γίνε τουρίστας στην πόλη σου
Και μπορεί να μην θέλεις τους κλειστούς χώρους (μουσεία κλπ) αυτό τον καιρό, όμως, για σκέψου. Τώρα με την καραντίνα που έμαθες το περπάτημα, δεν θα ήταν τέλειο να το συνεχίσεις (τις ώρες που έχει "πέσει" η θερμοκρασία φυσικά) και να "μυρίσεις" και άλλες γειτονιές που δεν έχεις γνωρίσει τόσα χρόνια;

4. Μη μαγειρεύεις
Τουλάχιστον όχι με το άγχος του "τι θα φάμε σήμερα" αναγκαστικά. Αν θέλεις, δοκίμασε κάτι διαφορετικό, γιατί όχι και εξωτικό, που όμως θα σε ταξιδέψει με το δικό του, γευστικό τρόπο. Αλλιώς, παρήγγειλε κάθε μέρα και κάτι διαφορετικό. Εντάξει... μέρα παρά μέρα -για να μην το παρακάνουμε κιόλας.

5. Φρόντισε τον εαυτό σου
Κάνε ό,τι "μποτέ" δεν έκανες όλο αυτό τον καιρό. Σκραμπ, μάσκες, μανικιούρ, πεντικιούρ, μασάζ, μπάνιο με αιθέρια έλαια... Αν μάλιστα υπάρχουν και 2-3 φίλες που βρίσκονται στην ίδια φάση, μαζευτείτε σε ένα σπίτι και κάντε το κανονικό σπα. Δεν φαντάζεσαι για τι διασκέδαση μιλάμε.

6. Μην κάνεις τίποτα
Τέλος, επειδή όταν μιλάμε για διακοπές μιλάμε για ξεκούραση, αν όλα αυτά σε ταράζουν μόνο και σαν σκέψη, φρόντισε να χαρίσεις και λίγο χρόνο στον εαυτό σου όπου δεν θα κάνεις απολύτως τίποτα. Το έχεις ανάγκη και το έχεις κερδίσει. Χαλαράααα!