Πώς να ανοίξεις ένα μπουκάλι κρασί εάν δεν έχεις τιρμπουσόν

30.05.2020
Πώς να ανοίξεις ένα μπουκάλι κρασί εάν δεν έχεις τιρμπουσόν
Οι εναλλακτικοί τρόποι να απολαύσεις το αγαπημένο σου κρασί από την άνεση του σπιτιού σου

Σάββατο σημαίνει πως είναι καιρός να πάρεις την ανάσα που σου αξίζει μετά από μια δύσκολη και πιεστική εβδομάδα. Και αναμφίβολα, ένας από τους καλύτερους τρόπους να το κάνεις αυτό, είναι με ένα ποτήρι κρασί και την αγαπημένη σου σειρά.

Δες και αυτό: Συρμάτινη κρεμάστρα: 5 τρόποι για να τη χρησιμοποιήσεις εναλλακτικά

Τι μπορείς όμως να κάνεις εάν δεν έχεις πρόχειρο ένα τιρμπουσόν; Δες παρακάτω τους εναλλακτικούς τρόπους να ανοίξεις ένα μπουκάλι κρασί:

Η μέθοδος του παπουτσιού

Βάλε το μπουκάλι στο κάτω μέρος του παπουτσιού σου, κράτησε το σταθερά και χτύπησε το παπούτσι προσεκτικά στον τοίχο μερικές φορές. Ο φελλός σας θα πέσει λόγω της πίεσης.

Η μέθοδος του κλειδιού

Χρησιμοποίησε ένα οποιοδήποτε κλειδί και τοποθέτησε το στο φελλό πλαγίως. Φρόντισε να αφήσεις λίγο από το κλειδί να εξέχει ώστε να έχεις κάτι να πιάσεις, να τραβάς και να στρίβεις το φελλό.

Η μέθοδος της φωτιάς

#Безштопора #Nocorkscrew

A post shared by Amourdelascience (@amourdelascience) on Apr 28, 2020 at 1:12am PDT

Άναψε έναν αναπτήρα και κράτησε τη φλόγα στο λαιμό της φιάλης, ακριβώς κάτω από το φελλό. Αυτό θερμαίνει τον αέρα κάτω από το φελλό, κάνοντας το να επεκταθεί και να δώσει ώθηση στον φελλό. Γύρισε το μπουκάλι σας έτσι ώστε να μπορείς να εφαρμόσεις ομοιόμορφη θερμότητα στην περιοχή και θα πρέπει το μπουκάλι να ανοίξει σε ένα ή δύο λεπτά.