Βρώμικες σίτες; 4 τρόποι για να τις καθαρίσεις σαν επαγγελματίας

08.08.2019
Βρώμικες σίτες; 4 τρόποι για να τις καθαρίσεις σαν επαγγελματίας
Δεν είναι μόνο ότι η βρωμιά εμποδίζει τη θέα... Σκέψου πόσο επηρεάζεται η ποσότητα τουη αέρα που περνά μέσα από αυτή. Σκέψου τι αναπνέεις και σπεύσε να καθαρίσεις!!!

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καθαρίσεις τις σίτες ανάλογα με την ποσότητα της βρωμιάς, αλλά για να είσαι ασφαλής, είναι σημαντικό να καθαρίζεις βαθιά όλες τις σίτες των παραθύρων και των πορτών τουλάχιστον μία φορά το χρόνο - και υπάρχουν κάποιες σχετικά εύκολες μέθοδοι για να ξεκινησείς τη δουλειά αυτή.

1. Ρολό για τρίχες

Εάν οι σίτες σου δεν είναι ιδιαίτερα βρώμικες, δοκιμάσε ένα ρολό για χνούδια ή τρίχες (τα ρολά που χρησιμοποιούμε για τις τρίχες των κατοικιδίων). Αυτό το θαυματουργό ρολό μπορεί να μαζέψει την απλή σκόνη χωρίς να πρέπει να αφαιρέσεις τη σίτα. Δοκίμασε με ένα μικρότερο ρολό για ευκολότερη πρόσβαση σε μικρές σχισμές.

Διάβασε επίσης: Αυτοκόλλητο ρολό καθαρισμού: 10 χρήσεις για να γλιτώσεις χρήματα

2. Ηλεκτρική σκούπα

Χρησιμοποιώντας ηλεκτρική σκούπα είναι ίσως ο ευκολότερος τρόπος για να απαλλαγείς από τη σκόνη. Χρησιμοποίησε το μαλακό εξάρτημα (αυτό με τις τρίχες) για να μην καταστρέψεις ή να ξεχειλώσεις τις σίτες σου. Για να διατηρήσεις τα πράγματα ωραία και καθαρά, πρόσθεσε αυτή τη δουλειά στη μηνιαία ρουτίνα του καθαρισμού. Για μια αστραφτερή καθαριότητα, δοκίμασε να ξεσυναρμολογήσεις τις σίτες και να τις καθαρίσεις με ένα πανί.

3. Νερό με σαπούνι ή ξίδι

Όταν οι σίτες σου έχουν επίμονη βρωμιά, είναι καλύτερο να τις πλύνεις. Αυτό μπορείς να το κάνεις καλύτερα μια ηλιόλουστη μέρα όταν οι σίτες μπορούν να μείνουν έξω για να στεγνώσουν.

Αφαίρεσε τις σίτες από τα παράθυρα και βάλτες έξω. Εάν έχεις μεγάλο αριθμό σιτών, ίσως είναι καλή ιδέα να τοποθετήσεις πάνω τους μια αυτοκόλλητη ταινία που θα τις αριθμήσεις για να γίνει ευκολότερη η επανεγκατάσταση αργότερα.

Διάβασε και αυτό: Τα 11 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνεις όταν καθαρίζεις το σπίτι

Ανακάτεψε 1/4 φλιτζάνι σαπούνι γενικής χρήσης με 1/2 μπουκάλι νερού. Μπορείς επίσης να το κάνεις αυτό με 1/4 φλιτζάνι ξύδι αντί για σαπούνι πιάτων αν προτιμάς.

Σήκωσε την σίτα σε όρθια θέση και πλύνε απαλά με το σαπουνόνερο τη σίτα με ένα σφουγγάρι ή ένα πανί πιάτων.

Βάλε την σίτα κάτω και με χαμηλή πίεση ξέπλυνε με νερό τυχόν σαπουνάδες. Εάν το λάστιχο σου δεν έχει επιλογή για ελαφρύ ψεκασμό νερού, το ξέπλυμα στο ντους είναι μια καλή λύση. Τοποθέτησε τις σίτες για να στεγνώσουν για λίγες ώρες. Μόλις είναι εντελώς στεγνές, μπορείς να τις κάνεις πάλι με το μαλακό εξάρτημα της ηλεκτρικής σκούπας για να βεβαιωθείς ότι έχουν φύγει όλες οι βρωμιές πριν τις τοποθετήσεις πίσω στη θέση τους.

4. Οδοντόβουρτσα

Για πραγματικά επίμονη βρωμιά, πλύνε τις σίτες σου με σαπουνόνερο και με μία οδοντόβουρτσα ή με μια ελαφρώς σκληρή βούρτσα με τρίχες για να ξύσεις τη βρωμιά. Προσπάθησε όμως να μην πιέσεις πάρα πολύ τη σίτα για να μην τη ξεχειλώσεις. Μπορεί να είναι κουραστικό, αλλά μια οδοντόβουρτσα μπορεί να καθαρίσει την κάθε βρωμιά που έχει κολλήσει σε αυτές τις μικροσκοπικές τρύπες, γωνίες και χαραμάδες.