Έξυπνες χρήσεις της βαζελίνης στο νοικοκυριό

21.02.2016
Ακόμη ένα προϊόν που σου λύνει τα χέρια εκεί που δεν το περίμενες.

Η βαζελίνη έχει αρκετές εναλλακτικές χρήσεις και εκτός από αυτές στους τομείς της ομορφιάς, ιδού και μερικές που βρίσκουν εφαρμογή στην καθημερινότητά σου και ειδικά στο νοικοκυριό.



• Θέλεις να γυαλίσεις τα δερμάτινα παπούτσια σου και δεν έχεις το κατάλληλο προϊόν; Βάλε λίγη βαζελίνη σε ένα πανί, τρίψε ελαφρά και σκούπισε με ένα καθαρό, μαλακό πανί. Κάνε το ίδιο και με το δερμάτινο μπουφάν σου ή τον δερμάτινο χαρτοφύλακά σου, σε περίπτωση που σου φαίνεται ότι έχει "σκληρύνει".


Τρίζουν οι μεντεσέδες ή τα πόμολα στις πόρτες; Βάλε λίγη βαζελίνη ή άλλο λιπαντικό –ακόμη και απλά λαδάκι θα την κάνει τη δουλειά, εδώ που τα λέμε- "παίξε" λίγο την πόρτα για να πάει παντού το υλικό και είσαι έτοιμη..


Σε "χτυπούν" τα καινούρια σου δερμάτινα παπούτσια -ή ακόμη και τα αθλητικά; Άλειψε το σημείο με λίγη βαζελίνη για να μαλακώσει το δέρμα και θα γλιτώσεις τις φουσκάλες.


Καταπολέμησε τη σκουριά εκεί που παραμονεύει. Άλειψε με βαζελίνη τα μεταλλικά κομμάτια των εργαλείων σου ή του παιδικού καροτσιού που αφήνεις στην αποθήκη, ακόμη και την αλυσίδα του ποδηλάτου σου και θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.


• Πριν βάλεις ένα καινούριο κερί στο κηροπήγιο, βάλε στη βάση λίγη βαζελίνη και όταν χρειαστεί να το αφαιρέσεις θα γίνει χωρίς κανένα πρόβλημα.


• Έπεσε νερό σε ξύλινο έπιπλο και έχεις τρελαθεί με τον λεκέ; Τρίψε την επιφάνεια του ξύλου με ένα σφουγγάρι ποτισμένο σε βαζελίνη και θα δεις το "θαύμα".