Γιάννης Βεσλεμές / Ενα Ψάρι που το Ελεγαν Οσίκι

29.02.2008
«Μ ενδιαφέρουν οι σύγχρονες αστικές ιστορίες σε συνδυασμό με το ρεαλιστικό παίξιμο», δηλώνει ο πολυμήχανος κ. Βεσλεμές, αφού πρώτα μου εξηγήσει ότι στη νέα του δουλειά με τίτλο «Οσίκι» πρωταγωνιστεί ένα ανθρωπόμορφο ψάρι!

από τη Δέσποινα Παυλάκη

«Μ ενδιαφέρουν οι σύγχρονες αστικές ιστορίες σε συνδυασμό με το ρεαλιστικό παίξιμο», δηλώνει ο πολυμήχανος κ. Βεσλεμές, αφού πρώτα μου εξηγήσει ότι στη νέα του δουλειά με τίτλο «Οσίκι» πρωταγωνιστεί ένα ανθρωπόμορφο ψάρι! Μετά τον πολυβραβευμένο «Φωταγωγό» (2000), που τον ταξίδεψε ανά τον κόσμο στον πιο συναρπαστικό χρόνο της ζωής του, το όνομα του Γιάννη (ή μια από τις πολλές παραλλαγές του) εμφανίζεται πλέον παντού, ακόμα κι αν δεν έχουμε την οξυδέρκεια να το προσέξουμε:

Συνθέτης του αινιγματικού σάουντρακ της πολυαναμενόμενης «Ιστορίας 52» του Αλέξη Αλεξίου, συνιδρυτής της Tugo-tugo productions, συμπαραγωγός της πρώτης δουλειάς των Mary and the Boy (το avant garde μουσικό συγκρότημα του Αλέξανδρου Βούλγαρη) και συνθέτης ατμοσφαιρικών χορευτικών κομματιών που κυκλοφορούν από ανεξάρτητα labels του Βερολίνου, μπορείτε να τον αναζητήστε στο youtube, στη διεθνή δισκογραφία και το σύμπαν με τα ονόματα Felizol, Steamcut, Veslemes και Sportex.

Μέσα στους επόμενους μήνες, εκτός από την ανεπίσημη προβολή της «Ιστορίας 52» που αναμένεται να γίνει στον Μικρόκοσμο μετά το Φεστιβάλ Βερολίνου, μπορείτε να τον συναντήσετε σε σποραδικά live, παρέα με τον The Boy (για τη Mary δεν είμαι σίγουρη), καθώς και στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου να καταθέτει το σενάριο της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του, «Μelville».