Ο Εφιάλτης Στο Δρόμο Με Τις Λεύκες

04.05.2010
Ο Φρέντι Κρούγκερ επιστρέφει στον "Εφιάλτη στο Δρόμο με τις Λεύκες", μια σύγχρονη προσαρμογή ενός από τα πλέον κλασικά κινηματογραφικά φραντσάιζ ταινιών τρόμου. Μια ομάδα εφήβων έχουν κάτι κοινό: καταδιώκονται από τον Φρέντι Κρούγκερ, έναν παραμορφωμένο δολοφόνο που τους κυνηγάει στα όνειρα τους. Όσο καταφέρνουν και μένουν ξύπνιοι, μπορούν να προστατεύσουν ο ένας τον άλλο, αλλά μόλις κοιμούνται, δεν υπάρχει διαφυγή.

Όσοι από εσάς το 2003 στο «Freddy vs Jason» ήσασταν με το μέρος του σαπιοπρόσωπου Φρέντι Κρούγκερ και περιμένατε την συνέχεια του πρώτου (και καλού) «Εφιάλτης Στο Δρόμο Με Τις Λεύκες» (1984) θεωρητικά θα έπρεπε να χαμογελάτε. Ο λεπιδοφόρος κυνηγός που σκοτώνει αλλά κυρίως λερώνει άργησε 26 ολόκληρα χρόνια στο ραντεβού του με τους λάτρεις των ταινιών τρόμου αλλά δυστυχώς η λαϊκή ρήση «το αργό πράγμα αργεί να γίνει» δεν επαληθεύεται σε αυτή την περίπτωση. Ο δολοφόνος εδώ είναι ξεθωριασμένος, με ένα pitch shifter low στην φωνή να ντύνει κλισεδιασμένες ατάκες που σίγουρα δεν είναι αντάξιες του μύθου που έχει υφανθεί γύρω απ’ τον Φρέντι. Τι και αν έχει βάλει το χεράκι του στο σενάριο ο μετρ του είδους και σκηνοθέτης της πρώτης ταινίας Γουές Κρείβεν («Scream», «Το τελευταίο σπίτι αριστερά») το συγκεκριμένο ριμέικ φαντάζει ανίκανο να κάνει αυτό που οφείλει: να τρομάξει.

Ο Κρούγκερ δεν έχει φροντίσει να εμπλουτίσει το παλμαρέ του με νέες φονικές κινήσεις και έτσι ξεκοιλιάζει καθόλη την διάρκεια της ταινίας με τον ίδιο τρόπο το νεανικό και αδιάφορο καστ ενώ τα ειδικά εφέ σίγουρα δεν φτάνουν για να καταστήσουν την ταινία ανταγωνιστική στο είδος της. Πιστέψτε με πως με βάση την συγκεκριμένη ταινία αν βλέπατε τον Κρούγκερ στον ύπνο σας περισσότερο θα τρομάζετε μην σας κολλήσει απ’ την προχωρημένη δερματίτιδα στο πρόσωπο παρά μην σας κόψει με τα σπινθηροβόλα λεπίδια του. Το μότο του φιλμ λέει: «Μπορεί όντως κάποιος να σε σκοτώσει στον ύπνο σου;» Δείτε την ταινία και δοκιμάστε το.

Κωστής Θεοδοσόπουλος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ