Βίλκα Τζούρας - Α (Greek) Canadian in New Υork

23.10.2007
Πρώην μπαλαρίνα, η Βίλκα Τζούρας (γεννημένη στον Καναδά από Ελληνες γονείς, και μέχρι πρόσφατα κάτοικος Νέας Υόρκης), ετοιμάζεται να κατεβάσει τα στόρια στον έξω κόσμο για να βουτήξει ψυχή τε και σώματι σε μια νέα περιπέτεια.

Πρώην μπαλαρίνα και νυν κινηματογραφίστρια, η Βίλκα Τζούρας (γεννημένη στον Καναδά από Ελληνες γονείς, και μέχρι πρόσφατα κάτοικος Νέας Υόρκης), ετοιμάζεται να κατεβάσει τα στόρια στον έξω κόσμο για να βουτήξει ψυχή τε και σώματι σε μια νέα περιπέτεια. Μετά τα βραβευμένα μικρού μήκους «Soldiers Βride» (για έναν ομαδικό βιασμό στη Βοσνία) και «Shadowboxer» (για τον ξυλοδαρμό μεσήλικης από τη νεαρή κόρη της) ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τη σκοτεινή πλευρά και να σκηνοθετήσει μια ιστορία αγάπης ανάμεσα σε δύο γυναίκες - και μάλιστα σε ελληνικό έδαφος! «Σίγουρα η βία στις ζωές των ανθρώπων ήταν μέχρι τώρα παρούσα στη δουλειά μου, αλλά θα ήθελα πλέον να εστιάσω περισσότερο στη φωτεινή πλευρά». Εξ ου και η ιστορία μιας νεαρής Πολωνέζας που καταφτάνει στο σπίτι ανήμπορης ηλικιωμένης, για να διευκολύνει την έξοδο της από τη ζωή, πριν η ίδια ξεκινήσει πραγματικά τη δική της.

Με απόπειρες casting σε Ελλάδα και Αμερική, τελικά η ηθοποιός που θα μπορούσε να σταθεί αντάξια απέναντι στην έμπειρη Κατερίνα Χέλμη βρέθηκε στην Πολωνία. «Είναι μια ιστορία αγάπης -όχι όμως με την παραδοσιακή έννοια- ανάμεσα σε δυο γυναίκες, οι οποίες παρόλο που δεν μιλάνε την ίδια γλώσσα, μοιράζονται μια κοινή μοίρα». Μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων, που αναμένεται να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο, η Βίλκα θα επιστρέψει στη Νέα Υόρκη για να γράψει το σενάριο της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας της.