Κουίν Λατίφα

23.10.2007
Εξαίρετη ράπερ, ηθοποιός και τραγουδίστρια που στα 37 της κατάφερε να αποκτήσει ένα Γκράμι, ένα Εμι και μια υποψηφιότητα για Οσκαρ

Ποια είναι

Εξαίρετη ράπερ, ηθοποιός και τραγουδίστρια που στα 37 της κατάφερε να αποκτήσει ένα Γκράμι, ένα Εμι και μια υποψηφιότητα για Οσκαρ. Μια πολυτάλαντη ήρεμη δύναμη της αμερικανικής σόουμπιζ, μια big mama με ευγενική φυσιογνωμία και ευφυείς ρίμες. Στις ταινίες που εμφανίζεται, «στρογγυλεύει» κομψά η αίσθηση της οθόνης και στα μουσικά άλμπουμ της (από τα σπουδαία χιπ χοπ του «Αll Hail The Queen» και «Νature Of Α Sista» των αρχών της δεκαετίας του90 μέχρι το μοσχοπουλημένο «Dana Owens Αlbum» με τα τζαζ στάνταρ) ακούγεται σχεδόν ανάγλυφη η δύναμη του ράπιν μιας γυναίκας που δεν ταυτίζει τη θηλυκότητα με τη χαριτωμενιά. Από τους πρώτους ρόλους της στις έγχρωμες ταινίες «Ηouse Party 2», «Set It Οff» (όπου υποδύθηκε τη λεσβία Κλεοπάτρα Σιμς) μέχρι τον πρόσφατο στο «Ηairspray» μέσω φυσικά του προσωπικού ζενίθ της ως Μάμα Μόρτον στο «Σικάγο» του 2002, η Κουίν Λατίφα ξεδιπλώνει ένα πληθωρικό ταλέντο που εκπλήσσει όχι μόνο τους ιθύνοντες του Χόλιγουντ αλλά και... την ίδια.

Γιατί να την προσέξουμε

Οταν η Κουίν Λατίφα ξεδιπλώνει τις ρίμες της δεν απειλεί με υποσχέσεις «γυναικείας» βίας αλλά υποβάλλει με τη μεστότητα του λόγου της. Το 1993 κέρδισε το Γκράμι καλύτερης σόλο ραπ ερμηνείας για το σινγκλ «U.Ν.Ι.Τ.Υ.» και από τότε υπηρετεί τον κόσμο του r n b με τον αέρα της χαμηλότονης ντίβας. Στο πανί ανταποκρίνεται στη μια πρόκληση μετά την άλλη με επιτυχία, επιδεικνύοντας σπάνιο γούστο και σωστή αντίληψη του εκτοπίσματός της, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Μας απασχολεί γιατί

Πρωταγωνιστεί στο ριμέικ του μιούζικαλ «Ηairspray» του Ανταμ Σάνκμαν, πλάι στη Μισέλ Φάιφερ, τον Κρίστοφερ Γουόκεν, τον Τζον Τραβόλτα και την Αμάντα Μπάινς, στο ρόλο της «Γλωσσοκοπάνας Μέιμπελ». Επιπλέον έχει ένα καινούργιο άλμπουμ στην αγορά με τον τίτλο «Τravlin Light» με εξέχοντες καλεσμένους, την Τζιλ Σκοτ, την Ερικα Μπαντού, τον Τζο Σαμπλ και τον Τζορτζ Ντιουκ.

Τι γίνεται

Ταραχή όταν η Λατίφα τραγουδάει το λαμπερό «Βig, Blonde And Βeautiful» αλλά και το τρυφερό τζάζι «Ι Know Where Ive Βeen» του Μαρκ Σάιμαν.

Τι να περιμένουμε

Την καλύτερη big mama στην ιστορία της δεκαετίας των 00s και ένα κομψό, άλμπουμ ψιλοκλασάτης μαύρης μουσικής.