Ολα Τα Λεφτά!

10.05.2007
Οταν η εταιρεία του χρεοκοπεί, ο Ντικ και η γυναίκα του καταφεύγουν στην παρανομία.

Οταν η εταιρεία του χρεοκοπεί, ο Ντικ και η γυναίκα του καταφεύγουν στην παρανομία.

Από τις νεοαποκτηθείσες οικονομικές ανέσεις και πολυτέλειες στην πλήρη οικονομική απελπισία. Ο Ντικ και η Τζέιν Χάρπερ θα περάσουν πολλές, ταπεινωτικές κι επίπονες (ψυχικά και σωματικά) εμπειρίες πριν καταλήξουν τελικά να γίνουν ένα σύγχρονο δίδυμο παρανόμων, κάτι σαν light εκδοχή των Μπόνι και Κλάιντ...

Μοντέρνο ριμέικ της ομώνυμης κομεντί του 1977 (τότε πρωταγωνιστές οι Τζέιν Φόντα και Τζορτζ Σίγκαλ), χρησιμοποιεί πιο σύγχρονα θέματα όπως το μπότοξ και η λαθρομετανάστευση για να εκμοντερνίσει τις κωμικές του καταστάσεις. Τελικά, όμως, καταφέρνει πολύ λίγα. Αν και ορισμένες σεκάνς είναι αρκετά επιτυχημένες, το γέλιο σπάνια βγαίνει αβίαστα, ενώ, πέραν του Ντικ, κανένας άλλος χαρακτήρας δεν μοιάζει να έχει κάποιο ουσιαστικό βάρος ή βάθος.

Μετά από μια σειρά αληθινά άξιων επιτυχιών, εμπορικών και καλλιτεχνικών, η ταινία μάλλον θα αποτελέσει απογοήτευση για τους θαυμαστές του Κάρεϊ. Ωστόσο, φαίνεται καθαρά η υποκριτική του ωρίμανση, κυρίως συγκριτικά με παλαιότερους ανάλογους ρόλους, σαν τον «Ψευταρά». Πέραν τούτου, πάντως, η ταινία σίγουρα δεν βγάζει αληθινό τον ελληνικό της τίτλο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΝΔΡΕΑΚΟΥ