Ταξίδι αναμνήσεων

03.09.2010
Στη μεγάλη αυλή του Ελαιοτριβείου - Μουσείου «Βρανά» στον Παπάδο της Λέσβου θα γίνει το Σάββατο η πρεμιέρα της νέας ταινίας του Λάκη Παπαστάθη «Ταξίδι στη Μυτιλήνη», με πρωταγωνιστές τους Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, Μαρία Ζορμπά, Δημήτρη Καταλειφό, Λουκία Μιχαλοπούλου κ.ά.

Στη μεγάλη αυλή του Ελαιοτριβείου - Μουσείου «Βρανά» στον Παπάδο της Λέσβου θα γίνει το Σάββατο (4/9) η πρεμιέρα της νέας ταινίας του Λάκη Παπαστάθη «Ταξίδι στη Μυτιλήνη», με πρωταγωνιστές τους Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, Μαρία Ζορμπά, Δημήτρη Καταλειφό, Λουκία Μιχαλοπούλου κ.ά.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός κινηματογραφιστή που ύστερα από είκοσι χρόνια παραμονής στο Παρίσι αποφασίζει, με αφορμή μία κληρονομιά, να επιστρέψει στην ιδιαίτερη πατρίδα του από την οποία τον κρατούσε μακριά ένα βαρύ οικογενειακό περιστατικό του παρελθόντος.

«Η ταινία μου», σχολιάζει ο σκηνοθέτης που έζησε τα νεανικά του χρόνια στην πρωτεύουσα της Λέσβου, «έπρεπε, σε κάθε περίπτωση, να ξεκινήσει το ταξίδι της προς το κοινό από τη Μυτιλήνη, από τον χώρο στον οποίο γυρίστηκε και στον οποίο αναφέρεται. Η προβολή αυτή αποτελεί μία συμβολική ανταπόδοση στους ανθρώπους του τόπου που αγκάλιασαν και στήριξαν με τρόπο συγκινητικό την προσπάθεια τη δική μου και των συνεργατών μου». Η είσοδος για το κοινό στην προβολή θα είναι ελεύθερη.