Μια Εβδομάδα με Ελληνικό Σινεμά

25.08.2010
Η Feelgood Entertainment εξασφάλισε τα αποκλειστικά δικαιώματα διανομής 65 ταινιών, αντιπροσωπευτικών του νέου ελληνικού κινηματογράφου, σε συνεργασία με κορυφαίους Έλληνες δημιουργούς.

Η Feelgood Entertainment εξασφάλισε τα αποκλειστικά δικαιώματα διανομής 65 ταινιών, αντιπροσωπευτικών του νέου ελληνικού κινηματογράφου, σε συνεργασία με κορυφαίους Έλληνες δημιουργούς, αλλά και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Με αυτόν τον τρόπο αγαπημένες ταινίες βρίσκουν τον δρόμο τους ξανά για τη μεγάλη οθόνη, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Εγκαινιάζει λοιπόν μια σειρά από θεματικά αφιερώματα και ρετροσπεκτίβες με στόχο να μας ξεναγήσει στον ελληνικό κινηματογράφο. Στις αρχές Σεπτεμβρίου το πρώτο αφιέρωμα από τα πολλά που θα ακολουθήσουν είναι οι «Μέρες Ελληνικού Σινεμά». Θα διοργανωθεί στο κινηματογράφο Ιντεάλ από τις 2 έως τις 8 Σεπτεμβρίου με 8 κορυφαίες ταινίες ταξίδεψαν στον κόσμο, απέσπασαν διακρίσεις και αγαπήθηκαν από το κοινό στις χώρες που προβλήθηκαν.

Οι ταινίες που θα μας θυμίσουν ότι η άνοιξη του ελληνικού σινεμά δεν είναι τυχαία είναι:

«Κρυστάλλινες Νύχτες» της Τόνιας Μαρκετάκη:

«Η Τιμή της Αγάπης» της Τόνιας Μαρκετάκη:

«Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου:

«Αυτή η Νύχτα Μένει» του Νίκου Παναγιωτόπουλου:

«Peppermint» του Κώστα Καππάκα:

«Βlack-out» του Μενέλαου Καραμαγγιώλη:

«Οι Τεμπέληδες της Εύφορης Κοιλάδας» του Νίκου Παναγιωτόπουλου:

«Ο Δραπέτης» του Λευτέρη Ξανθόπουλου:

Ταινίες που βραβεύθηκαν και αγαπήθηκαν από κοινό και κριτικούς θα προβληθούν για να τις θυμηθούν οι παλιοί και να τις μάθουν οι νεότεροι!