22 Σφαίρες

27.07.2010
O Charly Mattei, που στο παρελθόν ζούσε στην παρανομία, έχει πια γυρίσει σελίδα. Εδώ και τρία χρόνια περνάει μια ήσυχη ζωή, αφοσιωμένος στη γυναίκα του και τα δύο του παιδιά. Ένα χειμωνιάτικο πρωινό όμως τον βρίσκουν στο πάρκινγκ του παλιού λιμανιού της Μασσαλίας με είκοσι δύο σφαίρες στο σώμα του.

Ο Τσαρλί Ματέι, πρώην γκάνγκστερ που τώρα προσπαθεί να διάγει μια ήρεμη οικογενειακή ζωή, δέχεται 22 σφαίρες στο σώμα του από αγνώστους ένα πρωί, στο λιμάνι της Μασαλίας. Αφού επιβιώνει ως εκ θαύματος, αναγκάζεται να επιστρέψει στην ενεργό δράση και να τακτοποιήσει μια και καλή παλιούς λογαριασμούς. Στο μεταξύ, την υπόθεση ερευνά και μια αστυνόμος, που είχε χάσει τον άντρα της πιθανότατα από τους ίδιους δράστες...

Οι προδοσίες και οι διπλοπροδοσίες φιγουράρουν στην κορυφή της ατζέντας της περιπέτειες του Ρισάρ Μπερί, ηθοποιού και ενίοτε σκηνοθέτη, μαζί και η γραφική βία, που συνήθως συνοδεύεται από αφόρητα σωματικά βασανιστήρια. Το θετικό εδώ είναι πως οι κεντρικοί χαρακτήρες δεν είναι του πεταματού, προλαβαίνουν κάπως να σχηματιστούν (χάρη και στους καλούς Ζαν Ρενό και, κυρίως, Καντ Μεράντ), ενώ σε ιντριγκάρει και το ότι η όλη ιστορία είναι εμπνευσμένη από αληθινά περιστατικά. Περιπέτεια-κομπολόι, που δεν θα απογοητεύσει τους φίλους του είδους.

Ο Καντ Μεράντ, που εδώ υποδύεται τον «κακό», κατάγεται από την κωμωδία: τον θυμόμαστε σε ταινίες όπως «Τα παιδιά της χορωδίας», «Είναι τρελοί αυτοί οι Βόρειοι» και «Ο μικρός Νικόλας».

Ρόμπυ Εκσιέλ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ