Επαγγελματίας Καρδιοκατακτητής

04.06.2010
Η Ζιλιέτ βρίσκεται ένα βήμα πριν από τον γάμο, που ο πατέρας της θα έκανε το παν για να αποτρέψει. Μόνη του ελπίδα ο Αλέξ, επαγγελματίας καταστροφέας ζευγαριών, που θα αναλάβει μία από τις δυσκολότερες αποστολές του.

Η σεναριακή ιδέα είναι από ατόφιο χρυσάφι και η εκτέλεσή της, ευτυχώς, συνοδεύεται από ανάλογες δόσεις φαντασίας και εφευρετικότητας. Με τον ήρωα να αποτελεί ένα ερωτικό ισοδύναμο του Τζέιμς Μποντ, η στρατηγική σαγήνης που ακολουθείται είναι εξίσου θεαματική και μη αληθοφανής, από τα επιδέξια ζογκλερικά σε έναν ουρανοξύστη σε μια δύσκολη διαπραγμάτευση στα ιαπωνικά.

Η ταινία του, προερχόμενου από τον χώρο της διαφήμισης και των τηλεταινιών, Πασκάλ Σομέλ πουλάει το ελκυστικό πακέτο μέσα από ένα σόου όχι υπερβολικά «στημένο», που ισορροπεί ανάμεσα στις αναπόφευκτες δυνατές δόσεις χλιδής και τα αλυσιδωτά γκαγκ που παραδόξως αποπνέουν αυθορμητισμό, ενισχύοντας το πρωταγωνιστικό ζευγάρι με δυνατούς δεύτερους ρόλους (ο Φρανσουά Νταμιέν ως βοηθός του Αλέξ είναι σκέτη αποκάλυψη). Όσο για τους Ρομάν Ντουρί ? Βανεσά Παραντί, μπορεί να μην είναι Κάρι Γκραντ- Γκρέις Κέλι, αλλά ανάμεσά τους κυκλοφορεί ο ηλεκτρισμός που μπορεί να μετατρέψει ακόμα και τα κλισέ της ρομαντικής κομεντί σε στιγμές αυθεντικής σαγήνης.

Κωνσταντίνος Σαμαράς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ