Ατίθαση Συντροφιά

03.05.2012
Το συμπαθέστατο και αξιόλογο καστ δεν μπορούν να σώσουν την απόλυτα ανώδυνη και ανέμπνευστη «Ατίθαση Συντροφιά» από την μετριότητα που μοιάζει προορισμένη για το κυριακάτικο τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Ένα αδέσποτο σκυλί φέρνει τα πάνω κάτω σε μια αγαπημένη μεν, δυσλειτουργική δε οικογένεια, και ιδιαίτερα στη δύσκολη σχέση ανάμεσα στον απόμακρο και εργασιομανή Κέβιν Κλάιν και την παραμελημένη γυναίκα του, Νταϊάν Κίτον. Όταν ο σκύλος χαθεί, οι έρευνες θα αναγκάσουν τα διάφορα μέλη της οικογένειας να περάσουν χρόνο μαζί και να αντιμετωπίσουν τις εντάσεις που προκύπτουν.

Η παρουσία τέτοιων ταλέντων μπροστά και πίσω από την κάμερα (Κίτον και Κλάιν είναι μονίμως ό,τι καλύτερο σε όποια ταινία εμφανίζονται, ενώ ο σκηνοθέτης Λόρενς Κάσνταν της «Μεγάλης Ανατριχίλας» είναι υπεύθυνος για μερικές πραγματικά διεισδυτικές ματιές στην αμερικανική ζωή) ταυτόχρονα ωφελεί και βλάπτει την «Ατίθαση Συντροφιά»: χωρίς αυτούς η ταινία θα ήταν ανίατα βαρετή και αδιάφορη· με αυτούς οι προσδοκίες ανεβαίνουν τόσο που η απογοήτευση είναι αναπόφευκτη. Αυτό δεν σημαίνει ότι το τελικό αποτέλεσμα δεν έχει τις συμπαθητικές, χαριτωμένες στιγμές του, και μερικές συγκινητικές σκηνές χάρη στο πάντα αξιόλογο καστ - απλά ότι κανείς από αυτούς δεν θα θυμάται ότι συμμετείχαν στην ταινία σε λίγα χρόνια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ