Επικίνδυνο Πάθος

02.05.2012
Δράμα εποχής με σωστούς αφηγηματικούς ρυθμούς και θεματικό ενδιαφέρον σε ό,τι αφορά την ανδροκρατούμενη Γαλλία του 19ου αιώνα. Ελάχιστα φωτισμένος ο πρωταγωνιστικός χαρακτήρας, παραμένει μονοδιάστατος από το πρώτο μέχρι το τελευταίο πλάνο.

Δεν έχουμε διαβάσει το βιβλίο του Μοπασάν, είμαστε βέβαιοι, πάντως, πως ο χαρακτήρας του ραδιούργου Ζορζ Ντιρουά δεν μπορεί να είναι τόσο πεζός όσο τον παρουσιάζει το «Επικίνδυνο πάθος». Το βασικό πρόβλημα στη διασκευή των Ντέκλαν Ντόνελαν και Νικ Ορμεροντ είναι ακριβώς αυτό, η ανεπάρκεια εμβάθυνσης στον ήρωα, κάτι που αφαιρεί οποιαδήποτε υπόσταση από τον μακιαβελισμό του και τον τυποποιεί ως κοινό απατεώνα και «τεκνό». Ισως, όμως, αυτό πρωτίστως να είχαν κατά νου οι συντελεστές όταν επέλεξαν ως πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Πάτινσον της σειράς ταινιών «Twilight».

Ομολογουμένως, ο νεαρός ηθοποιός αποδεικνύνεται ανέλπιστα καλύτερος του απλοϊκά γραμμένου ρόλου του, όμως παραμένει κι αυτός έρμαιο της φιλοδοξίας των συντελεστών να χρησιμοποιήσουν ένα κλασικό φιλολογικό έργο ως δόλωμα των πολυσινεμά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ