Μπραντ vs Τζορτζ: Τα παιδία παίζει

06.02.2012
Οι γνωστές πλάκες και τα πειράγματα μεταξύ Τζορτζ Κλούνεϊ και Μπραντ Πιτ δεν περιορίζονται στα κόκκινα χαλιά και τις απονομές, ούτε ξεκίνησαν έτσι ξαφνικά, αλλά όπως όλες οι αγαπημένες συνήθειες έχουν την ιστορία τους.

Οι γνωστές πλάκες και τα πειράγματα μεταξύ Τζορτζ Κλούνεϊ και Μπραντ Πιτ δεν περιορίζονται στα κόκκινα χαλιά και τις απονομές, ούτε ξεκίνησαν έτσι ξαφνικά, αλλά όπως όλες οι «αγαπημένες συνήθειες» έχουν την ιστορία τους. Παρόλο στον Τζορτζ έχει βγει το όνομα, ο Μπραντ δήλωσε σε συνέντευξή του ότι αυτός είχε τη χάρη, αφού ξεκίνησε πρώτος τον πόλεμο της φάρσας, στα γυρίσματα του Ocean’s Eleven στην Ιταλία.

Γράφοντας στα ιταλικά ένα σημείωμα στο κινηματογραφικό συνεργείο, που απαρτιζόταν κυρίως από Ιταλούς και υπογράφοντάς το ως Κλούνεϊ ζητούσε από τους τεχνικούς να μην τον διακόπτουν και να μην τον κοιτάζουν στα μάτια όταν πρέπει να απευθυνθούν σ αυτόν, καθώς ο ρόλος του είναι πολύ δύσκολος και πρέπει να παραμείνει συγκεντρωμένος. «Αν πρέπει να απευθύνετε το λόγο στον κ. Κλούνεϊ φωνάξτε τον Ντάνιελ ή κ. Ocean» έγραφε το σημείωμα που μοιράστηκε στο set.

Όπως λέει σήμερα το πειραχτήρι Μπραντ ο συμπρωταγωνιστής του χειρίστηκε την κατάσταση με ψυχραιμία και παίζοντας όσο καλύτερα μπορούσε, παρά τον εκνευρισμό που φάνηκε να του προκαλεί η συμπεριφορά του συνεργείου, καθώς η φάρσα συνεχιζόταν για περίπου δύο εβδομάδες.
«Ο Τζορτζ είναι πάντα η ψυχή της παρέας στο γύρισμα» λέει ο Μπραντ. «Έχει πλάκα, λέει αστεία, μας κρατάει όλους μαζί, τρώει με τους τεχνικούς. Είναι πολύ ομαδικός» εξηγεί. Ο Κλούνεϊ απ την πλευρά του, σε μια δήλωση-απειλή (ή μήπως υπόσχεση) προς το φίλο και συνάδελφό του, εξήγγειλε νέα σχέδια κατά του Μπραντ σε μια φάρσα που όπως είπε θα κερδίσει τις εντυπώσεις.

Αλλά και ο Πιτ ισχυρίζεται ότι κρύβει κάποιο νέο άσσο στο μανίκι του: «Ξέρω ότι ετοιμάζει κάτι για μένα αλλά ό,τι και να είναι αποκλείεται να είναι τόσο ελεεινό, σαν αυτό που έχω εγώ στο μυαλό μου. Είναι τόσο απαίσιο αυτό που του φυλάω, που δεν ξέρω αν μπορώ να το κάνω» είπε και φυσικά θα καταφέρει να κρατήσει τους πάντες σε αγωνία μέχρι να δώσει περισσότερες εξηγήσεις ή απλώς να κάνει πράξη τις απειλές.

Ελπίζουμε πάντως τη βραδιά των Όσκαρ, όπου μάλιστα οι δυο τους είναι αντίπαλοι στην κατηγορία της καλύτερης ανδρικής ερμηνείας, να δούμε από τα φιλαράκια ένα μικρό πινγκ-πονγκ έστω και στο παρασκήνιο της απονομής. Τα παιδία παίζει, γιατί τι τριάντα τι σαράντα τι πενήντα.

Α.Ν