«Το ελληνικό σινεμά δεν έχει σπουδαίους ρόλους»

06.02.2012
O Αντώνης Καφετζόπουλος μιλά στο cinemag.gr για τον «Άδικο Κόσμο»

Έχοντας προλάβει να βραβευτεί με δύο σημαντικά βραβεία στο Σαν Σεμπαστιάν (Σκηνοθεσίας και Ανδρικής Ερμηνείας), και μετά την πρεμιέρα του στο φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης τον περασμένο Νοέμβριο, ο «Άδικος Κόσμος» κυκλοφορεί πια και στους ελληνικούς κινηματογράφους και μας συστήνει τον Σωτήρη, έναν άνθρωπο της διπλανής πόρτας, ο οποίος αποφασίζει μια μέρα να ακολουθήσει την εσωτερική του παρόρμηση και να προσπαθήσει να είναι δίκαιος εφεξής. Καθώς προσπαθεί ωστόσο να υλοποιήσει το σχέδιό του, η ζωή του θα πάρει μια αναπάντεχη τροπή, προκαλώντας τον να συνεχίσει την πάλη του ενάντια στον άδικο κόσμο. Απροσδόκητο σύμμαχό του θα βρει τον έρωτα, στο πρόσωπο μίας γυναίκας πολύ διαφορετικής από τον ίδιο.

Τον 'δίκαιο' κεντρικό πρωταγωνιστή υποδύεται με αξιοθαύμαστη ακρίβεια ο Αντώνης Καφετζόπουλος, που μοιάζει να έχει βρει στον σκηνοθέτη Φίλιππο Τσίτο τον ιδανικό συνεργάτη. Ο ταλαντούχος ηθοποιός αποδεικνύει για μία ακόμη φορά πώς μπορεί να ταιριάξει στην εντέλεια στις κάπως σουρεαλιστικές, συγκινητικές ιστορίες του Τσίτου, χαρίζοντάς μας ερμηνείες που λειτουργούν σαν τσίμπημα στην καρδιά.

Πριν λίγες μέρες συναντήσαμε τον Έλληνα ηθοποιό, ο οποίος μας μίλησε για τον χαρακτήρα που υποδύεται, για τον ίδιο τον «Άδικο Κόσμο» και πώς θεωρεί ότι είναι καλύτερη ταινία από την «Ακαδημία Πλάτωνος», την σχέση του με τον Φίλιππο Τσίτο και την έλλειψη σπουδαίων ρόλων στο ελληνικό σινεμά.

Συνέντευξη: Φαίδρα Βόκαλη
Επιμέλεια Βίντεο: Χριστίνα Λιάπη