Τζορτζ Κλούνεϊ - Ράιαν Γκόσλινγκ: Βίοι παράλληλοι

30.09.2011
Δυο από τα πιο καυτά ονόματα του σημερινού Χόλιγουντ, η παλιά σειρά Τζορτζ Κλούνεϊ και ο (σχετικά) νεοφερμένος Ράιαν Γκόσλινγκ, για πρώτη φορά συναντώνται στην ίδια ταινία, παρόλο που οι καριέρες τους έχουν συγκριθεί πολλάκις προς αναζήτηση αποδείξεων για το αν ότι ο νεαρός Καναδός είναι ο διάδοχος του Αμερικανού ηθοποιού στο σταρ σίστεμ, αλλά και την καλλιτεχνική πλευρά των ταινιών. Κοιτάξαμε τις μέχρι στιγμής πορείες τους και σας παρουσιάζουμε τους βασικούς τους σταθμούς.

Δυο από τα πιο καυτά ονόματα του σημερινού Χόλιγουντ, η παλιά σειρά Τζορτζ Κλούνι και ο (σχετικά) νεοφερμένος Ράιαν Γκόσλινγκ, για πρώτη φορά συναντώνται στην ίδια ταινία, παρόλο που οι καριέρες τους έχουν συγκριθεί πολλάκις προς αναζήτηση αποδείξεων για το αν ότι ο νεαρός Καναδός είναι ο διάδοχος του Αμερικανού ηθοποιού στο σταρ σίστεμ, αλλά και την καλλιτεχνική πλευρά των ταινιών. Κοιτάξαμε τις μέχρι στιγμής πορείες τους και σας παρουσιάζουμε τους βασικούς τους σταθμούς.

Η αρχή

Τζορτζ Κλούνεϊ - Γεννήθηκε στις 6 Μαΐου του 1961 στο Κεντάκι των Ηνωμένων Πολιτειών. Οικογένεια θρήσκα (Ρωμαιοκαθολικοί), γονείς σχετικοί με τον κόσμο των μίντια και της σόου μπίζνες.

Ράιαν Γκόσλινγκ - Γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου του 1980 στο Οντάριο του Καναδά. Οικογένεια επίσης θρήσκα (Μορμόνοι), γονείς παντελώς άσχετοι με τον κόσμο της σοου μπιζ.

Η τηλεοπτική καριέρα

Τζορτζ Κλούνεϊ - Είναι ο πρώτος που, αυτοσαρκαζόμενος, παραδέχεται τις συμμετοχές του σε μετριότατες τηλεοπτικές σειρές και κωμωδίες, που όμως δεν κατάφεραν να κάψουν την καριέρα του πριν αυτή απογειωθεί.

Ράιαν Γκόσλινγκ - Επέζησε των συμμετοχών του και στο Mickey Mouse Club (με συναδέλφους Μπρίτνεϊ Σπίαρς, Κριστίνα Αγκιλέρα και Τζάστιν Τίμπερλεϊκ μάλιστα!) και του «Νεαρού Ηρακλή», άρα θεωρητικά τίποτα δεν μπορεί να τον πτοήσει!

Ο πρώτος σημαντικός ρόλος

Τζορτζ Κλούνεϊ - Αδιαμφισβήτητα χρωστάει την τώρα καριέρα του στον ρόλο του παιδίατρου Νταγκ Ρος της «Εντατικής», που εκτόξευσε το άστρο του στα ύψη –έχει βέβαια φανεί αρκετά ικανός να το διατηρήσει εκεί.

Ράιαν Γκόσλινγκ - Παρόλο που οι σινεφίλ κύκλοι τον πρωτοπρόσεξαν στον «Πιστό», το μεγάλο μπαμ έγινε με το δακρύβρεχτο «Ημερολόγιο», που εξακολουθεί να είναι το πιο γνωστό του έργο στο ευρύ κοινό.

Πολιτικός ακτιβισμός

Τζορτζ Κλούνεϊ – Είναι παγκοσμίως γνωστός για την φιλανθρωπική του δράση και κυρίως για τον δραστηριοποίησή του στον πολιτικό ακτιβισμό. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει δείξει για την δραματική κατάσταση του Νταρφούρ, κάτι που μοιράζεται μάλιστα με τον…

Ράιαν Γκόσλινγκ – ο οποίος έχει επίσης χρησιμοποιήσει τη φήμη του για να θίξει το θέμα του εμφύλιου σπαραγμού στην περιοχή, ενώ υποστηρίζει διάφορες πολιτικές και ανθρωπιστικές οργανώσεις, με κύριο παράδειγμα αυτές που δραστηριοποιούνται στο Κογκό.

Τα Όσκαρ

Τζορτζ Κλούνεϊ – Αφότου πέρασε τις πρώτες δυο δεκαετίες της καριέρας του καθαρά στα τηλεοπτικά/μέινστριμ λημέρια, ο Κλούνι κέρδισε την καλλιτεχνική αναγνώριση με το πρώτο του Όσκαρ για την ερμηνεία του στην ταινία «Συριάνα», αλλά και τις υπόλοιπες υποψηφιότητες την ίδια χρονιά για το πιο «δικό» του «Καληνύχτα, και καλή τύχη».

Ράιαν Γκόσλινγκ – Ο Καναδός ηθοποιός δεν έχει μέχρι στιγμής κερδίσει Όσκαρ αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτό είναι θέμα χρόνου: η ερμηνεία του στο «Half Nelson» άξιζε το αγαλματάκι εξίσου με τον τελικό νικητή Φόρεστ Γουίτακερ, ενώ αυτή του «Blue Valentine» αδικήθηκε κατάφωρα πέρσι όταν δεν συμπεριλήφθηκε στην τελική πεντάδα.

Προσωπική ζωή

Τζορτζ Κλούνεϊ – Μαζί με την Τζένιφερ Άνιστον, είναι οι δύο εργένηδες που το Χόλιγουντ λυσσάει να παντρέψει. Κάθε καινούριος σύντροφος γίνεται αυτόματα διάσημος/η και περνάει από κόσκινο των ταμπλόιντ, ενώ τουλάχιστον μία φορά σε κάθε συνέντευξη Τύπου αναγκάζεται να υπομείνει ερώτηση για το πότε θα παντρευτεί. Η πιο σταθερή του σχέση ήταν αυτή με το κατοικίδιο γουρούνι του, Μαξ: 18 ολόκληρα χρόνια.

Ράιαν Γκόσλινγκ – Μαζί με την συμπρωταγωνίστριά του στο «Ημερολόγιο» Ρέιτσελ ΜακΆνταμς ήταν αγαπημένο ζευγάρι τύπου και κοινού. Αν και σχετικά νέος στο παιχνίδι των ταμπλόιντ, το γρήγορα ανερχόμενο αστέρι του σημαίνει ότι σιγά σιγά θα πρέπει να το συνηθίζει. Η πιο σταθερή του σχέση είναι με τον σκύλο του, Τζορτζ: 11 χρόνια μέχρι στιγμής.

Χριστίνα Λιάπη