Οι Άλπεις στο Τορόντο, ελληνική τριπλέτα στο Μόντρεαλ

22.08.2011
Δεν είναι μόνο το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας που θα υποδεχθεί σε λίγες ημέρες τον Γιώργο Λάνθιμο και τις Αλπεις του στο διαγωνιστικό του τμήμα, αλλά και το Φεστιβάλ του Τορόντο. Στο μεταξύ, με τη συμμετοχή τριών ελληνικών παραγωγών διεξάγεται το 35ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μόντρεαλ.

Δεν είναι μόνο το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας που θα υποδεχθεί σε λίγες ημέρες τον Γιώργο Λάνθιμο και τις "Αλπεις" του στο διαγωνιστικό του τμήμα, αλλά και το Φεστιβάλ του Τορόντο.

Ετσι, θα πραγματοποιηθεί και η αμερικανική πρεμιέρα των "Αλπεων" στην καναδική διοργάνωση στα μέσα Σεπτέμβρη, λίγο μετά τη λήξη της Μπιενάλε, που φέτος πραγματοποιείται από τις 31 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου.

Στο μεταξύ, με τη συμμετοχή τριών ελληνικών παραγωγών διεξάγεται το 35ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μόντρεαλ.

Στον Καναδά αυτές τις μέρες, ως τις 28 του μήνα, θα προβληθούν η μικρού μήκους ταινία "Μια τέλεια μέρα" του Εύρη Παπανικόλα, η ελληνο-γαλλο-αλβανική παραγωγή "Αμνηστία" του Μπουγιάρ Αλιμάνι, που προβλήθηκε πρώτη φορά στο φεστιβάλ του Βερολίνου τον περασμένο Φεβρουάριο κερδίζοντας και διάκριση, καθώς και η ελληνοκυπριακή παραγωγή "Fish n' chips" του Ηλία Δημητρίου.

Ετσι, εν όψει και της συμμετοχής των "Αλπεων" του Γιώργου Λάνθιμου στις διοργανώσεις της Βενετίας και του Τορόντο αλλά και του "Αδικου κόσμου" του Φίλιππου Τσίτου στο διαγωνιστικό τμήμα του Σαν Σεμπάστιαν, το ελληνικό σινεμά συνεχίζει ακάθεκτο να ταξιδεύει δυναμικά και το 2011.