Ο Γούντι Άλεν μιλάει για τη Σουν Γι!

23.03.2011
Σιχαίνεται το ... κλαρινέτο μου! O 75χρονος σκηνοθέτης μιλάει πρώτη φορά για τη σχέση του με την 37χρονη σύζυγό του και τονίζει: Δεν είναι κάποια που σε υποστηρίζει δουλικά...

Στο σύμπαν του Γούντι Αλεν δεν υπάρχει λόγος γιατί κάποια πράγματα συμβαίνουν και άλλα όχι. Γι' αυτόν, φταίει η τύχη. Ενας τέτοιος, τυχερός άνεμος έσπρωξε κοντά του και τη Σουν-Γι Πρέβιν, την υιοθετημένη κόρη της πρώην συντρόφου του Μία Φάροου και... αδελφή τριών παιδιών του, δύο υιοθετημένων και ενός βιολογικού, με τη Φάροου. Για τη σχέση του με τη Σουν-Γι, το μεγαλύτερο σκάνδαλο της σόουμπιζ πριν από δύο δεκαετίες, ο 75χρονος Αλεν ανοίγεται αναπάντεχα σε μία από τις πιο ειλικρινείς συνεντεύξεις του που έχουμε διαβάσει τα τελευταία χρόνια.

Γιατί, αν και ο ίδιος έχει μιλήσει στο παρελθόν για την ευτυχισμένη συμβίωση με την εδώ και 14 χρόνια σύζυγό του και κατά 35 χρόνια νεότερη μητέρα των δύο υιοθετημένων κοριτσιών του, δεν έχει αποκαλύψει περαιτέρω ιδιωτικές λεπτομέρειες.

Η αλήθεια είναι ότι με τη Σουν-Γι ο Γούντι Αλεν προσγειώνεται στην πραγματικότητα. «Δεν μ' έχει πάρει ποτέ στα σοβαρά», λέει στη βρετανική εφημερίδα «The guardian».

"Παραπονιάρης και υποχονδριακός"

«Ακόμα και σήμερα», συνεχίζει, «με βλέπει σαν παραπονιάρη, υποχονδριακό, ένα είδος ιδιοφυή μικρόνου. Πιστεύει ότι είμαι πολύ καλός σε αυτό που κάνω και εντελώς φριχτός σε όλα τα άλλα. Και μάλλον δεν απέχει από την αλήθεια. Ξέρετε... δεν είναι κάποια που σε υποστηρίζει δουλικά. Οι άνθρωποι πίστευαν όταν την παντρεύτηκα πως, εξαιτίας της διαφοράς ηλικίας, είχα παντρευτεί κάποια που με εξιδανίκευε. Αλλά δεν ήταν έτσι. Δεν είχε δει το 90% των ταινιών μου και ως σήμερα δεν έχει δει το 60%. Απλά δεν ενδιαφέρεται γι' αυτές. Και είναι αυστηρή κριτής της δουλειάς μου. Σιχαίνεται αδιάντροπα το παίξιμό μου στο κλαρινέτο. Δεν το αντέχει. Δεν αντέχει την εξάσκησή μου. Δεν έρχεται ποτέ σε συναυλία. Πιστεύει ότι είναι μαρτύριο».

Η 37χρονη Κορεάτισσα στο πλευρό του Αλεν τού θυμίζει και αυτό που ακούραστα ο ίδιος αναλύει: τη θνητότητά του. «Εχω πολύ καλή επίγνωσή της», παραδέχεται. «Για την ακρίβεια, είμαι υπέρ το δέον γνώστης του θέματος, καθώς η γυναίκα μου είναι τόσο πολύ νεότερή μου».

Ανησυχεί μήπως; «Ανησυχώ μόνο για το ότι ελπίζω να ζήσω αρκετά για να τη θρέφω επαρκώς. Αλλά θα ήθελα να δω τα παιδιά μεγάλα, έτοιμα για τη ζωή».

Τα παιδιά, αυτά με τα οποία δεν ασχολιόταν ποτέ στις αρχικές ταινίες του, ο Γούντι Αλεν τα ανακάλυψε αφού απέκτησε δικά του. «Τα παιδιά μού έδωσαν νόημα. Γιατί προσθέτουν μια απίστευτη διάσταση στη ζωή σου», τονίζει και προσθέτει, χωρίς να χάνει τον κυνισμό του: «Αλλά ακόμα και τότε, καταλαβαίνω ότι η φύση είναι φύση, με τον πιο κτηνώδη τρόπο. Τους αφοσιώνεσαι... και μετά μεγαλώνουν και βγαίνουν έξω μόνα τους κι εσύ γίνεσαι μια πολύ μικρή ενόχληση».

Πολύ κακή απόφαση

Ο Γούντι Αλεν δεν έχει καμία επικοινωνία με τα παιδιά που απέκτησε με τη Μία Φάροου, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου. «Ηταν πολύ λυπηρό», σχολιάζει. «Και μια πολύ κακή απόφαση, όχι κατά τα συμφέροντα των παιδιών. Αλλά ανακάλυψα, και δεν το λέω αυτό με πικρία, ότι τα δικαστήρια δεν ενδιαφέρονται να προστατεύουν τα παιδιά. Προστατεύουν τα δικά τους συμφέροντα». Ο ίδιος ξόδεψε μια περιουσία στα δικαστήρια, χωρίς αποτέλεσμα. «Τα παιδιά θα μπορούσαν να έχουν... είμαι υπέροχος πατέρας», ξεσπάει. «Είμαι στ' αλήθεια υπέροχος πατέρας. Είμαι έξοχος με τις κόρες μου και τα παιδιά θα μπορούσαν να έχουν καταπληκτικές ευκαιρίες μαζί μου αλλά τους το αρνήθηκαν. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα άλλο... Εβαλα όποιον δικηγόρο μπόρεσα, όλοι όσοι ήταν σε θέση να καταθέσουν για μένα το έκαναν, αλλά δεν μπόρεσα να ανατρέψω την απόφαση», καταλήγει.

Η επόμενη ταινία του Γούντι Αλεν, «Μεσάνυχτα στο Παρίσι», θα σημάνει την πρεμιέρα του Φεστιβάλ των Καννών τον Μάιο. Ο ίδιος δεν αποκλείει την πιθανότητα να ξανακάνει μια ταινία με την Νταϊάν Κίτον, σχέση ζωής γι' αυτόν.

ΑΝΤΑ ΔΑΛΙΑΚΑ