Μια Φορά Κι Ένα Μωρό

14.03.2011
O Νώντας, ένας 50άρης, άνθρωπος της νύχτας-κοινώς "λαμόγιο", σταματά με το αυτοκίνητό του κάπου στο πουθενά, για να κάνει την ανάγκη του. "Άνθρωπος από κάτω!"... ακούγεται μια φωνή και κάπως έτσι γνωρίζει τον Αλκιβιάδη, ένα συμπαθή νοικοκύρη που χρωστάει παντού, που τον απατά η γυναίκα του, που δεν απέκτησε ποτέ παιδιά και για όλους αυτούς τους λόγους έχει δεθεί στις γραμμές του τρένου για να βάλει τέλος στη ζωή του.

Ο Νώντας, «άνθρωπος της νύχτας» που έχει φορτωθεί (ως πατέρας εν αγνοία του) το μωρό μιας ξεχασμένης πρώην του, συναντά τον Αλκιβιάδη, έναν χρεωμένο βιοτέχνη εσωρούχων, που προσπαθεί να αυτοκτονήσει στις σιδηροδρομικές ράγες. Αφού τον σώζει, οι δυο τους παίρνουν τους δρόμους για να παραδώσουν τη μικρή στη μητέρα της...

Ελεύθερη διασκευή της γαλλικής κομεντί «Τρεις εργένηδες και ένα μωρό» με τον Νίκο Ζαπατίνα να σκηνοθετεί το δίδυμο των Πέτρου Φιλιππίδη και Σάκη Μπουλά, σε μια ταινία δρόμου. Σε ένα ελληνικό buddy movie την εποχή της οικονομικής κρίσης, με άλλα λόγια, όπου το χαριτωμένο μωρό είναι στο επίκεντρο των πιο αστείων γκαγκ, ενώ τα υπόλοιπα -σενάριο και ερμηνείες- εξελίσσονται σαν τυφλοσούρτης, χωρίς πολλά, πολλά.

Ο Νίκος Ζαπατίνας και ο Πέτρος Φιλιππίδης έχουν συνεργαστεί ξανά στις κωμωδίες «Εξάπαξ» και «Ο Ηλίας του 16ου».

Α.Δ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ