Zabriskie Point

20.05.2008
Όταν ένας ιδιοσυγκρασιακός δημιουργός σαν τον Αντονιόνι, που συνηθίζει να σκηνοθετεί τον ψυχισμό του, αποφασίζει να αναλάβει το ρόλο πολιτικού προβοκάτορα, ο κίνδυνος της αποτυχίας είναι πολύ μεγαλύτερος απ’ ότι μπορείτε να φαντάζεστε.

Όταν ένας ιδιοσυγκρασιακός δημιουργός σαν τον Αντονιόνι, που συνηθίζει να σκηνοθετεί τον ψυχισμό του, αποφασίζει να αναλάβει το ρόλο πολιτικού προβοκάτορα, ο κίνδυνος της αποτυχίας είναι πολύ μεγαλύτερος απ’ ότι μπορείτε να φαντάζεστε. Ακολουθώντας δύο «τέκνα του 60» σε μια ανούσια περιπλάνηση στην έρημο, ο Αντονιόνι προσπαθεί να χωρέσει στα άδεια κορμιά τους (πιο κενούς χαρακτήρες δύσκολα θα βρείτε στη φιλμογραφία του) ολόκληρη την Αμερική και αποτυγχάνει παταγωδώς.

Μια νεαρή φοιτήτρια και ένας καταζητούμενος που μπορεί να έχει σκοτώσει έναν αστυνομικό αλλά μπορεί και όχι, συνευρίσκονται και συνουσιάζονται στο χαμηλότερο σημείο της Αμερικής (Zabriskie Point) σε μια εξόφθαλμη αλληγορία που μόνο το μάτι μπορεί να σου βγάλει. Όμορφο αλλά ανούσιο, τόσο οι χαρακτήρες όσο και η πλοκή είναι τόσο σχηματικοί που δύσκολα καταφέρνεις να διακρίνεις κάτι περισσότερο ένα αχνό περίγραμμα. Ζητείται επειγόντως περιεχόμενο!

Δέσποινα Παυλάκη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ