Ο Βασιλιάς Κι Ο Θησαυρός

16.05.2008
Μια τρυφερή ιστορία πατρικής τρέλας γεμίζει τις υποκριτικές μπαταρίες του Μάικλ Ντάγκλας, που δίνει (επιτέλους) μια από τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας του. Καλώς τα δεχτήκατε: μετά από δύο χρόνια απουσίας η 17χρονη Μιράντα (Έβαν Ρέιτσελ Γουντ) αποκτάει και πάλι πατέρα.

Μια τρυφερή ιστορία πατρικής τρέλας γεμίζει τις υποκριτικές μπαταρίες του Μάικλ Ντάγκλας, που δίνει (επιτέλους) μια από τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας του. Καλώς τα δεχτήκατε: μετά από δύο χρόνια απουσίας η 17χρονη Μιράντα (Έβαν Ρέιτσελ Γουντ) αποκτάει και πάλι πατέρα. Ο Τσάρλι (Μάικλ Ντάγκλας) είναι μανιοκαταθλιπτικός, γοητευτικός, αλλοπρόσαλλος, ταλαντούχος, εξαντλητικός και υπερδραστήριος. Και πάνω απ’ όλα είναι αποφασισμένος να καταστρέψει την ηρεμία της κορούλας του παρασέρνοντας τη σε ένα απίστευτο κυνήγι θησαυρού που υποτίθεται ότι θα της εξασφαλίσει ένα σίγουρο μέλλον. Η τετράγωνη λογική της Μιράντα κλονίζεται μπροστά στο χειμαρρώδη ενθουσιασμό του Τσάρλι και πείθεται να εξορύξει ισπανικά δουβλόνια που, επί του παρόντος, βρίσκονται θαμμένα κάτω από τόνους μπετόν στο τμήμα κατοικίδιων ζώων του σούπερ μάρκετ της γειτονιάς!

Η χημεία πατέρα-κόρης, ενισχυμένη με αναζωογονητικές δόσεις χιούμορ, βάζει φωτιά σε ένα σενάριο που πάσχει από ρεαλισμό ? όπως ακριβώς και ο πρωταγωνιστής του! Είναι όμως τόσο απολαυστικό που δεν σου κάνει με τίποτα καρδιά να το προσγειώσεις...

Δέσποινα Παυλάκη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ