Mum tips: Πώς να αφαιρέσετε επίμονους λεκέδες από τα παιδικά ρούχα

26.07.2024
Mum tips: Πώς να αφαιρέσετε επίμονους λεκέδες από τα παιδικά ρούχα
ΠΗΓΗ:PEXELS
Είναι ένα θέμα που απασχολεί συχνά πολλές μαμάδες, αλλά σας έχουμε την λύση.

Η καθημερινή πρόκληση των λεκέδων στα παιδικά ρούχα μπορεί να είναι ένας πραγματικός πονοκέφαλος για κάθε γονέα. Αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχείτε άλλο, καθώς σας προσφέρουμε πρακτικές λύσεις για να εξαλείψετε ακόμα και τους πιο επίμονους λεκέδες.

Το κλειδί για να εξαφανίσετε όλους τους λεκέδες είναι η άμεση αντιμετώπιση. Παρακάτω, θα βρείτε σπιτικές λύσεις για βαμβακερά ρούχα που πλένονται στο πλυντήριο.

Αφαίρεση τέμπερας και νερομπογιάς

Για τέμπερες και νερομπογιές, σκουπίστε πρώτα τον ξεραμένο λεκέ με χαρτοπετσέτα. Χρησιμοποιήστε ένα σφουγγαράκι βουτηγμένο σε διάλυμα απορρυπαντικού πλυντηρίου και χλιαρού νερού για τοπικό καθαρισμό. Με ένα πιρούνι, αφαιρέστε την μαλακωμένη μπογιά. Επαναλάβετε την διαδικασία μέχρι να καθαρίσει αρκετά και μετά βάλτε το ρούχο στο πλυντήριο.

Αφαίρεση κόλλας και τσίχλας

Χρησιμοποιήστε ένα στρογγυλό μαχαίρι ή πιρούνι για να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερο λεκέ. Τρίψτε την περιοχή με ένα παγάκι ή βάλτε το στην κατάψυξη για να σκληρύνει. Απλώστε γλυκερίνη για να μαλακώσουν τα υπολείμματα, αφαιρέστε τα και ξεπλύντε το ύφασμα. Τρίψτε με υγρό απορρυπαντικό πιάτων και βάλτε το ρούχο στο πλυντήριο.

Αφαίρεση λάσπης

Αφήστε τη λάσπη να στεγνώσει και τρίψτε την με μαλακή βούρτσα. Αν ο λεκές επιμένει, διαλύστε 30 ml μαγειρικής σόδας σε ένα ποτήρι νερό και τρίψτε τον λεκέ τοπικά.

Αφαίρεση λεκέδων από γρασίδι

Ταμπονάρετε τον λεκέ με χυμό λεμονιού και πλύνετε το ρούχο στο πλυντήριο στους 40 βαθμούς.

Με αυτές τις συμβουλές, θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε ακόμα και τους πιο δύσκολους λεκέδες στα παιδικά ρούχα με ευκολία!

Τελευταία τροποποίηση στις 26.07.2024 - 16:02