Νέα μαμά: Τι πρέπει να έχεις μαζί σου στη βαλίτσα μαιευτηρίου;

25.07.2024
Νέα μαμά: Τι πρέπει να έχεις μαζί σου στη βαλίτσα μαιευτηρίου;
ΠΗΓΗ:FREEPICK
Είτε θα γεννήσεις σε ιδιωτικό, είτε σε δημόσιο μαιευτήριο.

Η πιο σημαντική και όμορφη στιγμή της ζωή σου πλησιάζει, η αντίστροφη μέτρηση για την ημερομηνία τοκετού έχει αρχίσει και αυτό που αναρωτιέσαι τώρα είναι τι πρέπει να περιέχει η βαλίτσα του μαιευτηρίου;

Μην αγχώνεσαι! Παρακάτω θα βρεις όλα όσα είναι απαραίτητά και πρέπει να έχεις μαζί σου στη βαλίτσα μαιευτηρίου, για σένα και το μωρό, είτε γεννήσεις σε ιδιωτικό, είτε σε δημόσιο μαιευτήριο.

Πότε πρέπει να ετοιμάσεις τη βαλίτσα μαιευτηρίου

Θα πρέπει να έχεις έτοιμη τη βαλίτσα μαιευτηρίου το αργότερο μέχρι την 36η – 37η εβδομάδα της εγκυμοσύνης σε περίπτωση που ο τοκετός πραγματοποιηθεί νωρίτερα από την ημερομηνία που σου έχει δώσει ο γιατρός. Εννοείται ότι μπορείς να προσθέσεις πράγματα που θεωρείς σημαντικά μέχρι και την τελευταία στιγμή, αλλά η βαλίτσα θα πρέπει να είναι έτοιμη για παν ενδεχόμενο.

{https://www.instagram.com/p/C8zfcyTthbG/?img_index=1}

Μην ξεχνάς ότι το πορτ μπεμπέ, αν και φυσικά δεν μπαίνει στη βαλίτσα, είναι απαραίτητο να υπάρχει γιατί αλλιώς δεν φεύγεις με το μωρό από το μαιευτήριο!

Το περιεχόμενο της βαλίτσας διαφέρει ανάλογα με το εάν θα γεννήσεις σε δημόσιο ή ιδιωτικό μαιευτήριο σε ό,τι αφορά τα πράγματα που πρ΄΄επει να πάρεις για το μωρό.

Τι πρέπει να έχεις στη βαλίτσα του ιδιωτικού μαιευτηρίου

Για σένα

2 νυχτικιές κατάλληλες για θηλασμό

1 ρόμπα ή ζακέτα

1 πακέτο σερβιέτες λοχείας

1 πακέτο επιθέματα στήθους

1 σουτιέν θηλασμού

Κρέμα για τις θηλές

Εσώρουχα λοχείας μιας χρήσεως

Κάλτσες

Παντόφλες

1 σετ φόρμες ή άνετα ρούχα (σε περίπτωση που θέλεις να κάνεις μία βόλτα μέχρι το κυλικείο)

Ρούχα εξόδου από το μαιευτήριο

1 σετ πετσέτες

Ένα νεσεσέρ με τα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιείς καθημερινά, όπως επίσης και βασικά προϊόντα καθαριότητας σώματος (οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, σαμπουάν μαλλιών, αφρόλουτρο, μάσκα μαλλιών).

Φορτιστή για το κινητό

Για το μωρό

Στα ιδιωτικά μαιευτήρια παρέχουν κυριολεκτικά τα πάντα στο νεογέννητο και ουσιαστικά το μόνο που θα πρέπει να έχεις στη βαλίτσα είναι ό,τι θα χρειαστείς για να μεταφέρεις το μωρό από το μαιευτήριο στο σπίτι. Επίσης μην ξεχάσεις να κρατήσεις χώρο στη βαλίτσα και στο αυτοκίνητο για τα προϊόντα φροντίδας, που θα σου προσφέρουν δωρεάν οι εταιρείες κατά την παραμονή σου στο μαιευτήριο.

Τι πρέπει να έχεις στη βαλίτσα του δημόσιου μαιευτηρίου/νοσοκομείου

Για το μωρό

4-5 εσώρουχα ζιπουνάκια

4-5 φορμάκια μακρυμάνικα

1-2 σκουφάκια

1 ζευγάρι γαντάκια

1 ρούχο εξόδου για το μωρό (ανάλογα την εποχή)

1 κουβερτούλα εξόδου (ανάλογα την εποχή)

2-3 σετ σεντονάκια

1 κουβερτούλα

2-3 πάνες αγκαλιάς

2 μπουρνούζια ή πετσέτες

Προϊόντα βρεφικής περιποίησης και καθαρισμού(αφρόλουτρο, κρέμα)

Τέλος, καλό είναι να ρωτήσεις στο δημόσιο μαιευτήριο/νοσοκομείο εάν θα χρειαστεί να έχεις μαζί σου πάνες, βρεφικό γάλα σε σκόνη και μπιμπερό. Τα περισσότερα, πάντως, δημόσια νοσοκομεία διαθέτουν και πάνες και βρεφικό γάλα.

Τελευταία τροποποίηση στις 25.07.2024 - 15:15