2027 στο BIOS

23.04.2008
Η Ομάδα Σύγχρονου Χορού Πέρσας Σταματοπούλου παρουσιάζει το καινούργιο έργο της ομάδας 2027 στο BIOS. Με αφορμή την αίσθηση της απώλειας και της έλλειψης που μπορεί να επιφέρει μία πιθανή περιβαλλοντολογική καταστροφή επικεντρωνόμαστε σε μία μοναχική περιπλάνηση ενός οικολογικού, σύγχρονου clochar.

Η Ομάδα Σύγχρονου Χορού Πέρσας Σταματοπούλου παρουσιάζει το καινούργιο έργο της ομάδας 2027 στο BIOS.

Η Ομάδα Σύγχρονου χορού της Πέρσας Σταματοπούλου, συνεχίζοντας την έρευνα και τον σχολιασμό σε θέματα που αφορούν άμεσα ή έμμεσα στην καθημερινότητα μας, ασχολείται στη φετινή της παραγωγή με τη συνθήκη Άνθρωπος- Περιβάλλον.

Με αφορμή την αίσθηση της απώλειας και της έλλειψης που μπορεί να επιφέρει μία πιθανή περιβαλλοντολογική καταστροφή επικεντρωνόμαστε σε μία μοναχική περιπλάνηση ενός οικολογικού, σύγχρονου clochar.

Αναποδογυρίζοντας τον χρόνο και μεταφέροντας το μέλλον στο παρόν [2027], το ανθρώπινο σώμα παίρνει τη μορφή άλλοτε ενός πληγωμένου, μολυσμένου ζώου, ενός καμένου δέντρου ή ενός άνυδρου, ξεραμένου τοπίου που δρα κάτω από πολύ συγκεκριμένες, οριακές και ακραίες συνθήκες.

Αν ο άνθρωπος τελικά είναι απόλυτα και άρρηκτα συνδεδεμένος με το περιβάλλον και μέρος ενός άπειρου συνόλου, ποιό είναι το πραγματικό του μέγεθος μέσα σ αυτό το ζωντανό χώρο και πόσο το ένα επηρεάζει και διαμορφώνει το άλλο.

Η Ομάδα Σύγχρονου Χορού της Πέρσας Σταματοπούλου ιδρύθηκε το 1989, οπότε και παρουσίασε την παραγωγή Απουσίες, η οποία απέσπασε το Γ’ Βραβείο στο Διαγωνισμό Νέων Χορογράφων. Δύο χρόνια μετά, κέρδισε το Β’ Βραβείο στον ίδιο διαγωνισμό με την παράσταση Χθες... ίσως ήταν σήμερα. Έξι παραγωγές και έξι χρόνια μετά, η ομάδα συμμετείχε στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με το σόλο από την Αναμονή της Πηνελόπης (1997). Την ίδια χρονιά, επιλέχθηκε από το ΥΠ.ΠΟ. να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Μοντέρνου Χορού στην Κύπρο.

Το 1998 ταξίδεψε ως τη Στοκχόλμη συμμετέχοντας στην αντιπροσωπευτική ομάδα Ελλήνων χορογράφων σε πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Στοκχόλμη (Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 1998). Ακολούθησαν παραγωγές που παρουσιάστηκαν στο Ανοιχτό Θέατρο (Μικρές Αναταράξεις - 2000, Ιστορίες Κήπου - 2001), τη Μονή Λαζαριστών (Γκανιάν - 2001), το Θέατρο Κ. Δανδουλάκη (15 Λεπτά - 2002), το Θέατρο Τόπος Αλλού (Δείξε μου το δρόμο - 2003) και το Θέατρο Ροές (Ακριβώς δίπλα μου - 2004, Κράτα με αν μπορείς - 2005). Πέρυσι, η ομάδα παρουσίασε στο θησείον, Ένα Θέατρο Για Τις Τέχνες την παραγωγή Happyland, η οποία παρουσιάστηκε πέρισυ στο Φεστιβάλ της Φρανκφούρτης και το 2008 στο Μουσείο Μπενάκη. Η ομάδα επιχορηγείται από το ΥΠ.ΠΟ.

Ταυτότητα & Data παράστασης
Χορογραφία:
Πέρσα Σταματοπούλου σε συνεργασία με τη χορεύτρια
Ηχητικό Περιβάλλον: Λαέρτης Μαλκότσης
Σκηνογραφία- Κοστούμια: Kenny Mc Lelan
Video Art: Μάκης Φάρος
Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης
Φωτογραφίες: Στέφανος Σάμιος
Παραγωγή: Ομάδα Σύγχρονου Χορού Πέρσας Σταματοπούλου
Ερμηνεύει: Όλια Λυδάκη
Ημερομηνίες παραστάσεων:
Σάββατο 3/5, Δευτέρα 5/5, Τρίτη 6/5
Σάββατο 10/5, Δευτέρα 12/5, Τρίτη 13/5
Σάββατο 17/5, Δευτέρα 19/5, Τρίτη 20/5

Τόπος: BIOS Πειραιώς 84, Αθήνα
Tηλέφωνο κρατήσεων: 210-3425335
Ώρα έναρξης: 21:00
Τιμή εισιτηρίου: €15,00 - 10,00 (φοιτητικό)