«Όλοι οι ξένοι μου» της ομάδας Creo

22.04.2008
Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Ρέον» παρουσιάζει την παράσταση σύγχρονου χορού «όλοι οι ξένοι μου» της ομάδας Creo*. Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Απλό θέατρο (Νέα Σκηνή) από τις 16 έως τις 20 Μαΐου για πέντε παραστάσεις.
Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Ρέον» παρουσιάζει την παράσταση σύγχρονου χορού «όλοι οι ξένοι μου» της ομάδας Creo. Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Απλό θέατρο (Νέα Σκηνή) από τις 16 έως τις 20 Μαΐου για πέντε παραστάσεις.

Με εργαλεία το σώμα, το ένστικτο και τη συλλογική δημιουργία , η ομάδα προσεγγίζει το θέμα του «ξένου». Ο ξένος δεν έρχεται ποτέ μόνος. Ο ίδιος μου ο εαυτός, ο φίλος, ο σύντροφος μεταμορφώνεται σε ξένο για να δώσει το έναυσμα σε ένα παιχνίδι αποδοχής και διαφοροποίησης.

Μπορούν δυο σώματα να γίνουν ένα κι είναι αυτό αρκετό; Πόσο βαθιά χαράζεται στη μνήμη η πρώτη συνάντηση, το πρώτο βλέμμα; Όλοι οι ξένοι μου συναντιούνται και αποκαλύπτονται μέσα από την αγωνία της ομάδας να αφήσει τις ιστορίες πρώτα να κινηθούν και έπειτα να βαφτιστούν.

Η ομάδα ξεκίνησε την πορεία της το 2004 με το όνομα Solus Creo και έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής τρία έργα της στα πλαίσια του 4ου, 5ου και 6ου φεστιβάλ του Σωματείου των Ελλήνων Χορογράφων.

Χορεύουν - χορογραφούν: Ιωάννα Γλυκοφρύδη, Γεωργία Κίσσα, Πωλίνα Κρεμαστά, Σοφία Ξύδα, Δήμητρα Σαμαρά.
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Δημήτρης Τζίτζης, eyecam, Γιώργος Γέργος Φωτισμοί: Ορέστης Τάτσης
Κοστούμια: Δήμητρα Ρώιμπα
Αφίσα - πρόγραμμα: Πηνελόπη Θωμαϊδη, Αναστασία Μελέκου, Γιώργος Χλωρός.
Δραματουργική επεξεργασία - ανάλυση: Η ομάδα με τους Ορέστη Τάτση και Σωτήρη Σιαμανδούρα.
Κατασκευές: Γιώργος Μίχος

ΑΠΛΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΕΑ ΣΚΗΝΗ
Χ. Τρικούπη 4 Καλλιθέα (πίσω από το Πάντειο)
Τηλ.: 210 9229605.
Παραστάσεις: 16, 17, 18, 19, 20 Μαΐου
Ώρα έναρξης: 21:15
Τιμές Εισιτηρίων
Γενική είσοδος: 12€
Μειωμένο - φοιτητικό: 7€