Ένα ουράνιο τόξο στο Εθνικό!

22.04.2008
Στους σκοτεινούς διαδρόμους του κτιρίου Τσίλερ, όταν οι εργασίες της ανακαίνισης σταματούν αργά το απόγευμα, συμβαίνει Θέατρο: ο Αρθούρος Ρεμπώ, ο ποιητής ? μύθος, κάνει την εμφάνισή του. Η αστραπή της ποίησής του λάμπει μέσα από λέξεις, γίνεται μουσική που κατακλύζει τον χώρο, η ανήσυχη ζωή του δίνει φτερά στην πιο τολμηρή φαντασία.
Στους σκοτεινούς διαδρόμους του κτιρίου Τσίλερ, όταν οι εργασίες της ανακαίνισης σταματούν αργά το απόγευμα, συμβαίνει Θέατρο: ο Αρθούρος Ρεμπώ, ο ποιητής -μύθος, κάνει την εμφάνισή του. Η αστραπή της ποίησής του λάμπει μέσα από λέξεις, γίνεται μουσική που κατακλύζει τον χώρο, η ανήσυχη ζωή του δίνει φτερά στην πιο τολμηρή φαντασία.

Αρθούρος Ρεμπώ (1854-1891): το παιδί-θαύμα, ο σύντροφος του Βερλαίν, «Μια εποχή στην κόλαση», ο οραματιστής, ο μυστικός, ο έμπορος όπλων, ο σουρεαλιστής, ο αυτοεξόριστος, ο δουλέμπορος, ο χριστιανός, «ο άνθρωπος με τα φτερωτά πέλματα», ο ερωτομανής, «Εκλάμψεις», ο αιώνιος ταξιδιώτης...

Σε ένα χώρο μυστικό -μέσα στο ανακαινιζόμενο κτίριο Τσίλλερ- ηθοποιοί και μουσικοί από τις 7 Μαΐου και για 20 μόνο παραστάσεις, ζωντανεύουν την χαρισματική και αντιφατική προσωπικότητα του ποιητή, που στα δεκαεννιά του χρόνια έκλεισε τους λογαριασμούς του με την ποίηση, έχοντας αλλάξει το ποιητικό τοπίο του 20ου αιώνα.

Η ταυτότητα της παράστασης
Απόδοση κειμένων - δραματολογική συνεργασία: Στρατής Πασχάλης
Σκηνοθεσία - δραματουργική επεξεργασία: Έφη Θεοδώρου
Μουσική: Νίκος Πλάτανος
Σκηνικά -κοστούμια: Εύα Μανιδάκη
Επιμέλεια κίνησης: Αμάλια Μπένετ
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Παίζουν: Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Σοφιάννα Θεοφάνους, Δημήτρης Μοθωναίος, Λένα Παπαληγούρα, Μαρία Παρασύρη, Γιάννος Περλέγκας, Μαρία Σαββίδου, Ναταλία Στυλιανού, Ιωάννα Τσιριγκούλη, Νίκος Χατζόπουλος

Η μουσική ερμηνεύεται ζωντανά από το Νίκο Πλάτανο και τρεις ακόμα μουσικούς.


Σας ενημερώνουμε ότι οι πωλήσεις εισιτηρίων θα γίνονται από το ταμείο του Θεάτρου Rex (Πανεπιστημίου 48, τηλ. 210.3305074) και από το Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας (Ευμολπιδών 41 Γκάζι, τηλ. 210.3455020).
Τα ταμεία στο κτίριο Τσίλλερ παραμένουν κλειστά λόγω της ανακαίνισης.
Σημειώνουμε ότι δεν θα γίνεται πώληση εισιτηρίων στον χώρο της παράστασης ακριβώς πριν την έναρξή της.


Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21.00
Κυριακή στις 19.00
Τιμή εισιτηρίου: Τετάρτη 18Euro
Πέμπτη 15 Euro
Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 20 Euro
Φοιτητικό ή Νεανικό κάτω των 23 ετών 12Euro