Ένα από τα πιο μεγάλα γλυπτά εσωτερικού χώρου παρουσιάζεται εδώ και λίγο καιρό στην Tate Modern του Λονδίνου. Δημιουργός του ο Ανίς Καπούρ, που παλαιότερα είχε τιμηθεί με το βραβείο Τέρνερ. Το γλυπτό με πλάτος 23 μέτρα και ύψος 35 εκτείνεται σε όλο το μήκος της εισόδου της γκαλερί και για την κατασκευή του εργάστηκαν 40 άτομα επί έξι εβδομάδες.
Ο Ανίς Καπούρ είναι γνωστός για τις αινιγματικές μορφές των γλυπτών του που αμφιταλαντεύονται ανάμεσα στο γεωμετρικό μινιμαλισμό και το βιομορφισμό. Οι δημιουργίες του, φιλοτεχνημένες σε τοίχο ή δάπεδο, ή ακόμα και τεραστίων διαστάσεων κατασκευές εξωτερικού χώρου, μοιάζουν να έχουν βγει "από έναν άλλο κόσμο", χαρακτηρισμός που αποδίδεται στα έργα από τον ίδιο τον καλλιτέχνη, σύμφωνα με την Artdaily.
Φιλοδοξία του Καπούρ, όπως δηλώνει ο ίδιος, είναι να εντυπωσιάσει το κοινό της γκαλερί με το γλυπτό του, το οποίο στοχεύει στο να εξανθρωπίσει έναν βιομηχανικό χώρο όπως αυτός της Tate Modern, η οποία ως γνωστόν στεγάζεται σε ένα παλιό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Όσο για τον τίτλο του; Ο γλύπτης το ονόμασε Μαρσύα, από τον σιληνό της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας, ο οποίος θεωρείται εφευρέτης του αυλού. Ο Μαρσύας νικήθηκε σε μουσικό διαγωνισμό από τον Απόλλωνα που τον έγδαρε ζωντανό.
Ένα από τα πιο μεγάλα γλυπτά εσωτερικού χώρου παρουσιάζεται εδώ και λίγο καιρό στην Tate Modern του Λονδίνου. Δημιουργός του ο Ανίς Καπούρ, που παλαιότερα είχε τιμηθεί με το βραβείο Τέρνερ.