Ψιψίνα, μια "γάτα" με ιδιαιτερότητες στου Ψυρρή

11.09.2002
Το φθινόπωρο έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του, καιρός λοιπόν, να επιστρέψουμε στα γνώριμα στέκια και συγκεκριμένα στην πολυδιαφημισμένη περιοχή του Ψυρρή. Εκεί κατοικεί μια ''γάτα'' όλο νάζι που έχει προτίμηση στο φρέσκο και καλό ψάρι.
Το φθινόπωρο έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του, καιρός λοιπόν, να επιστρέψουμε στα γνώριμα στέκια και συγκεκριμένα στην πολυδιαφημισμένη περιοχή του Ψυρρή. Εκεί κατοικεί μια ''γάτα'' όλο νάζι που έχει προτίμηση στο φρέσκο και καλό ψάρι. Πρόκειται, φυσικά, για την ''Ψιψίνα'', ένα trendy μικρό εστιατόριο, που θυμίζει έντονα γαλλικό μπιστρό και που αριθμεί όλα όλα 10 τραπέζια (!). Στους τοίχους, οι πίνακες με έντονα χρώματα και αφηρημένα σχέδια δημιουργούν μια αντίθεση με το απόλυτο λευκό των τραπεζιών, ενώ η κουζίνα είναι ανοιχτή για... να βλέπετε τι τρώτε!

Αφού καθίσετε δίπλα σε μια ψιψίνα, που σας κοιτά κατευθείαν στα μάτια, και ανάψετε τα κεράκια για τον απαραίτητο ρομαντισμό, είστε έτοιμοι να επιλέξετε ανάμεσα σε ολόφρεσκα θαλασσινά, όπως καραβίδες, γαρίδες, γαύρο, σολωμό και μύδια, ή αν προτιμάτε, μπορείτε να τα δοκιμάσετε και όλα! Θα τα συνοδεύσετε με μια σαλάτα με ρόκα και παρμεζάνα, και νοστιμότατο σαγανάκι.

Η λίστα των κρασιών είναι περιορισμένη, αλλά υπάρχει πολύ καλό κρασί χύμα. Το γεύμα σας θα συνοδεύσει μουσική που θα σας ταξιδέψει σε άλλες δεκαετίες και θα σας γεμίσει νοσταλγία.

Art-Restaurant ''Ψιψίνα'': Αγ. Αναργύρων 43, Ψυρρή
Τηλέφωνο: 010 3312446, 0944603115
Ανοικτό: Έως τις 1.00. Κυριακή μεσημέρι
Τιμή κατ' άτομο: 20-30 ευρώ