Έκθεση Πικάσο στο πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν

20.08.2002
Το Μουσείο Τέχνης του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν φιλοξενεί έκθεση με τίτλο "Picasso: Masterworks from the Collection" από τις 15 Σεπτεμβρίου 2002.
&00 Το Μουσείο Τέχνης του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν φιλοξενεί έκθεση με τίτλο "Picasso: Masterworks from the Collection" από τις 15 Σεπτεμβρίου 2002.
Τα εκθέματα προέρχονται κατά το μεγαλύτερο μέρος τους από τη μόνιμη συλλογή του Μουσείου και περιλαμβάνει 31 κομμάτια με σκίτσα, στάμπες και πίνακες με λάδι που χρονολογούνται από το 1905 έως το 1968.
Το Μουσείο Τέχνης του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν διαθέτει μια από τις πιο ολοκληρωμένες πανεπιστημιακές συλλογές με έργα του πρωτοπόρου του κυβισμού και είναι η πρώτη φορά που εκτίθεται συνολικά ένα τόσο μεγάλο τμήμα της συλλογής.

Ο εμπνευσμένος καλλιτέχνης στην εβδομηκονταετή και πλέον καριέρα του φιλοτέχνησε αναρίθμητες δημιουργίες, όχι μόνο πίνακες, αλλά και γλυπτά, στάμπες, κεραμικά και άλλα είδη.
Κατά το σχόλιο της Artdaily, θα μπορούσε κανείς να πει ότι Πικάσο έζησε πολλές ξεχωριστές "καλλιτεχνικές" ζωές, καθώς η τέχνη του συμβάδιζε με τις τεχνολογικές και πολιτισμικές αλλαγές της εποχής του και καθένας από τους καλλιτεχνικούς του "σταθμούς" ενσωμάτωνε τις νέες ιδέες του καιρού του.