Έκθεση του Μανώλη Χάρου στα Ερμουπόλεια

14.08.2002
Tα Ερμουπόλεια, το παραδοσιακό γλέντι της Σύρου, γιορτάζονται κάθε χρόνο και αποτελούν τον πρώτο και κυριότερο πόλο έλξης τόσο των ντόπιων όσο και των επισκεπτών. Περιλαμβάνουν χορό, μουσικές εκδηλώσεις και πολλές άλλες δραστηριότητες που προσφέρουν ένα θέαμα ξεχωριστό. Με πρωτοβουλία του, συλλέκτη και εικαστικού, συμβούλου του Δήμου Ερμούπολης Κωνσταντίνου Ιωαννίδη εντάσσεται στο πρόγραμμα και η έκθεση του Μανώλη Χάρου.
Ερμουπόλεια, το παραδοσιακό γλέντι της Σύρου, γιορτάζονται κάθε χρόνο και αποτελούν τον πρώτο και κυριότερο πόλο έλξης τόσο των ντόπιων όσο και των επισκεπτών.
Περιλαμβάνουν χορό, μουσικές εκδηλώσεις και πολλές άλλες δραστηριότητες που προσφέρουν ένα θέαμα ξεχωριστό.

Με πρωτοβουλία του, συλλέκτη και εικαστικού, συμβούλου του Δήμου Ερμούπολης Κωνσταντίνου Ιωαννίδη εντάσσεται στο πρόγραμμα και η έκθεση του Μανώλη Χάρου.
Ο Μανώλης Χάρος γεννήθηκε στα Κύθηρα το 1960. Σπούδασε στο Παρίσι στην Ecole Nationale Superieure des Beaux Arts χαρακτική και ζωγραφική με μεταπτυχιακό στην εικόνα.
Εχει κερδίσει το γαλλικό εθνικό βραβείο Prix des Fondations στον τομέα της λιθογραφίας. Σχέδια αντικειμένων καθώς και αντικείμενα του εκτίθενται σε ειδικές εκθέσεις στο Μιλάνο, το Παρίσι και την Φρανκφούρτη.
Εχει επίσης εικονογραφήσει επτά βιβλία με χαλκογραφίες και λιθογραφίες σε εκδόσεις ελληνικές και γαλλικές.

Για το έργο του Μανώλη Χάρου ο κριτικός τέχνης, καθηγητής της ιστορίας της τέχνης και ακαδημαϊκός, Χρύσανθος Χρήστου επισημαίνει:Μανώλης Χάρος συνδυάζει αφηρημένα και παραστατικά στοιχεία, σχεδιαστικά και χρωματικά χαρακτηριστικά, μορφές και χώρο σε σύνολα που διακρίνονται για την πειστικότητα της εκφραστικής τους γλώσσας..."