Μήπως τώρα που το γαλαζωπό φως του υπολογιστή αντικατέστησε το ζεστό φως της πυροστιάς ήρθε ο καιρός να αναθεωρήσουμε τη γνώμη μας για τις πατροπαράδοτες συνταγές, αφήνοντας στην άκρη τα εστραγκόν και τις κρεμ φρες; Μήπως θα έπρεπε και πάλι να αρχίσουμε να φτιάχνουμε το δικό μας ψωμί με πραγματικό προζύμι; Συνταγές απλές και όμορφες με καθημερινά υλικά, όπως φέτα, ελιές και σαρδέλες. Τα λαχανικά δεν μένουν παραπονεμένα και οι μελιτζάνες ιμάμ έχουν την τιμητική τους, αφού δίνονται αρκετές παραλλαγές.
Για τα ψάρια, αν και δεν αρέσουν στα παιδιά, η Ευαγγελία Σολωμού δίνει συμβουλές για να μαγειρευτούν και να τα ευχαριστηθούν. Πως; Είτε ξεκοκαλίζοντάς τα για να μην βαριούνται να τα φάνε, είτε γεμίζοντας τα καλαμάρια, ώστε να φαίνονται σαν φουσκωτά ζέπελιν στην πιατέλα.
Δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι πίτες, οι οποίες κρύβουν μέσα τους μία μαγεία. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τα όσπρια. Φασολάδα, φασόλια μαυρομάτικα, γίγαντες, αλλά και φακές και φάβα.
Φυσικά δεν απουσιάζουν και οι συνταγές για μαρμελάδες και γλυκά, τηγανίτες, κέικ και ρυζόγαλο.
Και επειδή κάθε σπίτι έχει τη δική του μυρωδιά και τα δικά του έθιμα δίνονται και συνταγές για τις γιορτινές μέρες, όπως γουρουνόπουλο ψητό για τη Πρωτοχρονιά, λαλάγγια για τα Φώτα, μαγειρίτσα και οβελίας για το Πάσχα.
Η Ευαγγελία Σολωμού πιστεύει πως σκοπός είναι να αναστηθεί η οικογένεια χωρίς μιζέρια, με χαρά και με το νου πάντα στην ομορφιά, γι' αυτό και δίνει συμβουλές με αγάπη και μεράκι που φαίνονται στην Μπατειρομαγειρική.
Εκδόσεις ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ
Τίτλος: Μπατιρομαγειρική
Συγγραφέας: Ευαγγελία Σολωμού
Σελίδες:135
Τιμή: 2800
ISBN: 960-7131-99-1
Μήπως τώρα που το γαλαζωπό φως του υπολογιστή αντικατέστησε το ζεστό φως της πυροστιάς ήρθε ο καιρός να αναθεωρήσουμε τη γνώμη μας για τις πατροπαράδοτες συνταγές, αφήνοντας στην άκρη τα εστραγκόν και τις κρεμ φρες;