Η "Κωμωδία των παρεξηγήσεων" του Σαίξπηρ στο Λυκαβηττό

09.07.2002
Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κοζάνης ύστερα από μία πολύ επιτυχημένη περιοδεία σ' όλα τα μεγάλα φεστιβάλ της Ελλάδας θα παρουσιάσει την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Λυκαβηττού την Κωμωδία των Παρεξηγήσεων του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Το έργο είναι ένα θεατρικό παιγνίδι, αυθαίρετο, γοητευτικό, εξωφρενικό, αποκαλυπτικό, σχεδόν συγκλονιστικό, όπου εφαρμόζονται με αυστηρότητα οι νόμοι της θεωρίας των πιθανοτήτων.
Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κοζάνης ύστερα από μία πολύ επιτυχημένη περιοδεία σ' όλα τα μεγάλα φεστιβάλ της Ελλάδας θα παρουσιάσει την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Λυκαβηττού την Κωμωδία των Παρεξηγήσεων του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.
Το έργο είναι ένα θεατρικό παιγνίδι, αυθαίρετο, γοητευτικό, εξωφρενικό, αποκαλυπτικό, σχεδόν συγκλονιστικό, όπου εφαρμόζονται με αυστηρότητα οι νόμοι της θεωρίας των πιθανοτήτων.

Το έργο στηρίζεται στο εύρημα των δίδυμων αδερφών που έχουν χαθεί και συναντώνται, χωρίς να γνωρίζει ο ένας την ύπαρξη του άλλου. Τα δύο δίδυμα αδέρφια όμως έχουν ως υπηρέτες δύο επίσης διδύμους.
Στη συγκεκριμένη παράσταση σκηνοθετικά, υποκριτικά και αισθητικά όλα ερμηνεύονται με την ματιά του σήμερα, ώστε να φαίνονται όλα τα στοιχεία που αγγίζουν και ενδιαφέρουν τον σύγχρονο θεατή.
Σημαντικό ρόλο στη συγκεκριμένη παράσταση παίζει η μουσική, η οποία μας έρχεται κατευθείαν από την εποχή του συγγραφέα και ερμηνεύεται ζωντανά επί σκηνής από το Βασίλη Λέκκα, με τη συνοδεία τριών μουσικών.

Συντελεστές
Μετάφραση : Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία : Νανά Νικολάου
Σκηνικά : Ασημίνα Δημητροπούλου
Κοστούμια: Εύα Νάθενα
Μουσική προσαρμογή : Βασίλης Λέκκας
Κινησιολογία - Χορογραφίες: Ελένη Γεροδήμου
Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης

Παίζουν:
Οδυσσέας Σταμούλης, Μαριάννα Τουμασάτου, Παύλος Ευαγγελόπουλος, Λίνα Μαρκάκη, Νίκος Ορφανός, Παναγιώτης Παναγόπουλος, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Χρήστος Κελαντώνης, Πελαγία Αγγελίδου, Βαγγέλης Ζερβόπουλος Κώστας Φλωκατούλας .