Λόγος και Μουσική: Βραδιές Γιάννη Ρίτσου στη Μικρή Επίδαυρο

03.07.2002
Ο αριστουργηματικός ποιητικός μονόλογος της Φαίδρας από τη συλλογή "Τέταρτη Διάσταση" του Γιάννη Ρίτσου και ο περίφημος Επιτάφιος ντυμένος με την εξαίρετη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη παρουσιάζονται στο Μουσικό Ιούλιο 2002 στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου.
&00 Ο αριστουργηματικός ποιητικός μονόλογος της Φαίδρας από τη συλλογή "Τέταρτη Διάσταση" του Γιάννη Ρίτσου και ο περίφημος Επιτάφιος ντυμένος με την εξαίρετη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη παρουσιάζονται στις 19 και 20 Ιουλίου στο Μουσικό Ιούλιο 2002 στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου.

Στο πρώτο μέρος της παράστασης τα 8 τραγούδια του "Επιταφίου" ερμηνεύει η Νένα Βενετσάνου με τη συνοδεία του Τάσου Καρακατσάνη στο πιάνο.
Στο δεύτερο μέρος το ρόλο της Φαίδρας, της παθιασμένη ηρωίδας, ερμηνεύει η Νόνικα Γαληνέα. "Ευχαριστώ το θεό που ερμηνεύω τη "Φαίδρα" του Γιάννη Ρίτσου κι έρχομαι σε καθημερινή επαφή μαζί του. Η ευαισθησία του μου δίνει δύναμη για να προχωράω στη ζωή και να χαίρομαι την ομορφιά της μέσα από τα μάτια της Τέχνης- της μεγαλύτερης παρηγοριάς" σημειώνει χαρακτηριστικά η Νόνικα Γαληνέα.

Τη Φαίδρα σκηνοθετεί ο Βασίλης Νικολαϊδης, ενώ ο Νίκος Πετρόπουλος υπογράφει τα σκηνικά και τα κοστούμια. Ο πιανίστας Νίκος Βασιλείου αυτοσχεδιάζει επί σκηνής πάνω σε μοτίβα του Μίκη Θεοδωράκη από την ταινία "Φαίδρα" του Ζυλ Ντασσέν. Το βίντεο που αποτελεί λειτουργικό στοιχείο της παράστασης σκηνοθέτησε ο Κώστας Αυγέρης.
Τιμές εισιτηρίων : 35,20
Δείτε όλο το πρόγραμμα