I Solisti Veneti: Διαδρομή ενός αιώνα στην ιταλική μουσική

03.07.2002
Με μια Διαδρομή στην Ιταλική Μουσική και ταυτόχρονα μια στάση στη μουσική πρωτοπορία του 20ου αιώνα, έτσι όπως εκφράστηκε μέσα από το έργο του Ι. Ξενάκη, ανοίγει η αυλαία του Μουσικού Ιουλίου 2002
Με μια Διαδρομή στην Ιταλική Μουσική και ταυτόχρονα μια στάση στη μουσική πρωτοπορία του 20ου αιώνα, έτσι όπως εκφράστηκε μέσα από το έργο του Ι. Ξενάκη, ανοίγει η αυλαία του Μουσικού Ιουλίου 2002.
Tο κοινό της Μικρής Επιδαύρου θα έχει τη χαρά να απολαύσει τη φημισμένη ορχήστρα δωματίου I Solisti Veneti υπό την καθοδήγηση της μπαγκέτας του διάσημου μαέστρου Claudio Scimone.
Μαζί τους εμφανίζεται και η διεθνούς φήμης Ιταλίδα μεσόφωνος Daniela Barcellona που είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε πρόσφατα στην όπερα του Rossini Η πολιορκία της Κορίνθου.

Ο Claudio Scimone και η ορχήστρα θα παρουσιάσουν στο πρώτο μέρος του προγράμματος τη Δεύτερη Σουίτα από το μπαλέτο La Foresta Incanata του Φ. Τζεμινιάνι, τα έργα Nel profondo,cieco mondo και Αndero, chiamero dal profondo από την όπερα Οrlando Furioso του Α. Βιβάλντι, καθώς και την άρια Che faro senza Euridice από την όπερα Orfeo ed Euridice του Χ. Β. Γκλουκ.

Στο δεύτερο μέρος θα παρουσιάσουν την καντάτα για mezzo-soprano και ορχήστρα Giovanna d' Arco του Τζ. Ροσίνι με σολίστ την Daniela Barcellona, καθώς και το έργο Aroura για δώδεκα σολίστ εγχόρδων του I. Ξενάκη, έργο το οποίοο επελέγη σε συνεργασία με το μαέστρο Claudio Simone και με το οποίο το Ελληνικό Φεστιβάλ θέλησε να υπογραμμίσει για μια ακόμη φορά τη διάθεσή του να στηρίξει την ελληνική μουσική δημιουργία.
Tιμές εισιτηρίων: 30, 18
Δείτε όλο το πρόγραμμα

Σημείωση: Μετά την ξαφνική εισαγωγή του μαέστρου Claudio Scimone στο νοσοκομείο, οι Solisti Veneti θα παίξουν υπό την καθοδήγηση των concertini Lugio Degani και Francesco Borali.