Ιπτάμενοι Ολλανδοί στο Μέγαρο!

06.03.2008
Το παγκοσμίου φήμης ολλανδικό συγκρότημα χορού, Netherlands Dance Theater, με το οποίο το Μέγαρο εγκαινιάζει από φέτος μια μόνιμη συνεργασία, θα δώσει τέσσερις παραστάσεις στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, στις 27,28,29 και 30 Μαρτίου.
Τι: Nederlands Dans Theater Ι (NDT I)
H πρωτοποριακή χορευτική ομάδα από την Ολλανδία για τέσσερις παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Πότε; 27, 28, 29, 30/3, ώρα 9 μ.μ.
Που: Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη
Οι τιμές των εισιτηρίων είναι € 11 (Φοιτητικά) € 19, € 35, € 50, € 70 (Διακεκριμένη Ζώνη).

Το παγκοσμίου φήμης ολλανδικό συγκρότημα χορού, Netherlands Dance Theater, με το οποίο το Μέγαρο εγκαινιάζει από φέτος μια μόνιμη συνεργασία, θα δώσει τέσσερις παραστάσεις στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, στις 27, 28, 29 και 30 Μαρτίου.

Η διάσημη χορευτική ομάδα θα ερμηνεύσει το έργο "Silent Screen" σε χορογραφία των Πωλ Λάιτφουτ/Σολ Λεόν και μουσική του Φίλιπ Γκλας και το "Toss of a Dice", τριαντάλεπτης διάρκειας έργο του Γίρzι Κίλιαν σε πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Ντιρκ Χάουπτμπριχ.

Και οι τρεις χορογράφοι, Γίρzι Κίλιαν, Πωλ Λάιτφουτ, Σολ Λεόν, είναι αποκλειστικοί χορογράφοι της κορυφαίας ομάδας χορού.

Το Netherlands Dance Theater διαθέτει τρεις χορευτικές ομάδες που διαφοροποιούνται με βάση την ηλικία των χορευτών: το σύνολο N.D.T. I, που ιδρύθηκε το 1959 και αποτελείται από τριάντα χορευτές ηλικίας 23 έως 42 ετών, το N.D.T. II, που αποτελείται από δεκαέξι νέους ταλαντούχους χορευτές ηλικίας 16 έως 23 ετών και το N.D.T. III, από χορευτές ηλικίας από 40 χρονών και πάνω.

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα εμφανιστεί η πρώτη ομάδα, Netherlands Dance Theater Ι, που ασχολείται κυρίως με το σύγχρονο χορό και λιγότερο με το μπαλέτο, αν και οι χορευτές του έχουν εκπαιδευτεί στον κλασικό χορό και είναι όλοι σολίστ υψηλού επιπέδου.

Από τον Ιανουάριο του 2004 την καλλιτεχνική διεύθυνση του N.D.T έχει αναλάβει ο σουηδός Άντερς Χέλστρεμ.