O Γιάννης Γεωργιάδης είναι ένας νέος, όμορφος, έξυπνος και φιλόδοξος φοιτητής της Νομικής. Ορφανός από μικρός, σπούδασε δουλεύοντας ως εκπαιδευτής σκύλων. Ο Χρίστος Κρεμόπουλος, αντίθετα, ένας από τους γνωστότερους καθηγητές του, έχει κύρος, τραπεζικούς λογαριασμούς και βέβαια υψηλές διασυνδέσεις.
Συναντιούνται ένα βράδυ τυχαία στον Λυκαβηττό, βγάζοντας βόλτα τα σκυλιά τους, και η ... μάχη αρχίζει. Ο Γεωργιάδης θα εισβάλει στον κόσμο του ανυποψίαστου καθηγητή και θα τον αλώσει ως γητευτής με τη μέθοδο που εκπαίδευε τα σκυλιά.
Το όπλο του, άλλωστε, είναι μια κυνική γνώση γραμμένη στο πετσί του: Δημοκρατία δεν υπάρχει, ούτε στην κοινωνία των σκύλων ούτε στην κοινωνία των ανθρώπων. Μόνο αφεντικά και δούλοι.
Τι θέλει το πεινασμένο στόμα του νεαρού φοιτητή με τόσο πάθος από τον καθηγητή του; Τα λεφτά του; Τη γυναίκα του; Το γιο του; Τη δουλειά του; Τη ζωή του; Ό,τι κι αν θέλει, το σίγουρο είναι πως έχει αποφασίσει να το πάρει.
Με κεντρικό ήρωα ένα φιλόδοξο και δαιμόνιο νεαρό που προσπαθεί να εισβάλλει στη ζωή του καθηγητή του και να αναρριχηθεί ταχύτατα στην κοινωνική ιεραρχία, η Λένα Διβάνη αφενός μεν «βάζει» στον τοίχο όλα τα «πεινασμένα στόματα» που επιζητούν να βγουν από το περιθώριο και να επιπλεύσουν, αν όχι να διακριθούν, χρησιμοποιώντας κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο αφετέρου δε στηλιτεύει την «υψηλή» κοινωνία και ότι αυτή συνεπάγεται...
Η Λένα Διβάνη έχοντας μία εξαιρετικά πρωτότυπη και άκρως επίκαιρη ιδέα ως ραχοκοκκαλιά του βιβλίου - αυτή της εφαρμογής της μεθόδου της εκπαίδευσης σκύλων στον άνθρωπο - υφαίνει αριστοτεχνικά μία ιστορία ζήλιας, πόθου και πάθους δίνοντάς της διαστάσεις ψυχολογικού θρίλερ.
Ένα από τα λίγα βιβλία που κέντρισε το ενδιαφέρον μας τον τελευταίο καιρό και διαβάσαμε εν μία νυκτί.
Γεωργία Οικονόμου
[email protected]