Tα "Τοπία" του Gustav Klimt στις Η.Π.Α.

20.06.2002
Η έκθεση με τίτλο Gustav Klimt: Τοπία, εγκαινιάστηκε στο Ινστιτούτο Τέχνης Clark στο Williamstown των Ηνωμένων Πολιτειών και πρόκειται να παραμείνει ανοιχτή για το κοινό έως τις 2 Σεπτεμβρίου του 2002
Η έκθεση με τίτλο Gustav Klimt: Τοπία, εγκαινιάστηκε στο Ινστιτούτο Τέχνης Clark στο Williamstown των Ηνωμένων Πολιτειών και πρόκειται να παραμείνει ανοιχτή για το κοινό έως τις 2 Σεπτεμβρίου του 2002.

Δεκαπέντε μεγάλων διαστάσεων πίνακες του Klimt είναι στο επίκεντρο μιας ευρύτερης σειράς εκθέσεων αυστριακής καλλιτεχνικής δημιουργίας, γνωστής ως Πρόγραμμα της Βιέννης.
Τα τοπία του διάσημου εκπροσώπου της σχολής των Συμβολιστών, που εκτίθενται στο Ινστιτούτο Clark, έχουν φιλοτεχνηθεί την περίοδο ανάμεσα στο 1890 και το 1918, έτος θανάτου του μεγάλου ζωγράφου και αντιπροσωπεύουν μια σχετικά λιγότερο γνωστή πλευρά της δουλειάς του.

Η έκθεση αυτή, η οποία είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στα τοπία του Klimt, διερευνά την εξέλιξη της τεχνοτροπίας του και αναδεικνύει αγαπημένα του θέματα, όπως δάση, κήποι και παραδοσιακά σπίτια της δυτικής Αυστρίας.
Τα έργα αυτά, ενδεικτικά της εμπνευσμένης τέχνης του Αυστριακού ζωγράφου συνδυάζουν ποικίλες επιρροές, όπως αναφορές στην ιαπωνική τέχνη, στον Van Gogh, στην αυστριακή παράδοση της τοπιογραφίας, στο μοντερνισμό του Cezanne, καταλήγοντας ωστόσο σε κάτι εντελώς καινούριο.

Στα εκθέματα περιλαμβάνονται σπάνια τοπία του Gustav Klimt από κρατικές και ιδιωτικές συλλογές της Ευρώπης και της Αμερικής.