Ο Ghost Clown στην Τουρκία;

23.05.2002
Ενας ακόμη κλεμμένος πίνακας του Πάμπλο Πικάσσο ο Ο κλόουν φάντασμα (The Ghost Clown), βρέθηκε στην Κόνια στο κέντρο της Τουρκίας, σύμφωνα με την Art Daily. Το έργο που χρονολογείται από το 1931, είχε κλαπεί το 1990, κατά τη διάρκεια της ιρακινής εισβολής στο Κουβέιτ.
Ενας ακόμη κλεμμένος πίνακας του Πάμπλο Πικάσσο, Ο κλόουν φάντασμα (The Ghost Clown), βρέθηκε στην Κόνια στο κέντρο της Τουρκίας, σύμφωνα με την Art Daily. Το έργο που χρονολογείται από το 1931, είχε κλαπεί το 1990, κατά τη διάρκεια της ιρακινής εισβολής στο Κουβέιτ.
Εξι Τούρκοι ύποπτοι κρατούνται από την αστυνομία με την κατηγορία της κλοπής του πίνακα, ενώ είκοσι ακόμη κλεμμένοι πίνακες του Πικάσσο έχουν ήδη εντοπιστεί. Η αστυνομία πιστεύει ότι όλες οι κλοπές πραγματοποιήθηκαν την ίδια περίοδο.
Αντίγραφα, ωστόσο, αποδείχτηκε ότι ήταν τα περισσότερα από τα έργα. Οκτώ μόνο αναγνωρίστηκαν ως αυθεντικά και μεταφέρθηκαν στο Μουσείο Ζωγραφικής και Γλυπτικής στην ’γκυρα κάτω από μέτρα υψηλής ασφάλειας, όπου τέσσερα ακόμα από αυτά αποδείχθηκαν αντίγραφα των αληθινών έργων!