Τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ στο Εθνικό Θέατρο

20.05.2002
Για τρίτη χρονιά φέτος, το Εθνικό Θέατρο στηρίζει το θεσμό των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, φιλοξενώντας στη Νέα Σκηνή τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, Καλαμάτας και Κρήτης. Από τις 16 έως τις 19 Μαΐου παρουσιάστηκε "Ο Φιάκας" του Δ.Κ. Μισιτζή από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ρούμελης ενώ από τις 23 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου θα ανέβει η "Ισμήνη" του Γιάννη Ρίτσου από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καλαμάτας και το "Δάφνες και Πικροδάφνες" των Δημήτρη Κεχαΐδη-Ελένης Χαβιαρά από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κρήτης.
&00 Για τρίτη χρονιά φέτος, το Εθνικό Θέατρο στηρίζει το θεσμό των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, φιλοξενώντας στη Νέα Σκηνή τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, Καλαμάτας και Κρήτης.
Από τις 16 έως τις 19 Μαΐου παρουσιάστηκε "Ο Φιάκας" του Δ.Κ. Μισιτζή από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ρούμελης ενώ από τις 23 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου θα ανέβει η "Ισμήνη" του Γιάννη Ρίτσου από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καλαμάτας και το "Δάφνες και Πικροδάφνες" των Δημήτρη Κεχαΐδη-Ελένης Χαβιαρά από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κρήτης.

Οι παραστάσεις αναλυτικά:

23-26 Μαΐου
"Ισμήνη" του Γιάννη Ρίτσου

Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Γιάννη Τσιώλη, σκηνικά-κοστούμια Στέργιου Πρώιου και μουσική Νίκου Ξανθούλη.
Πρόκειται για ένα ποιητικό μονόλογο του Ρίτσου, που κυκλοφόρησε το 1972. Με αφορμή τον αρχαίο μύθο, ο ποιητής στο πρόσωπο της Ισμήνης συμπυκνώνει συναισθήματα και γεγονότα, που όσο ξετυλίγεται η αφήγηση αποκτούν διαχρονική και πανανθρώπινη διάσταση.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Ασπασία Παπαθανασίου, Γιώργος Κορμανός

30 Μαΐου-2 Ιουνίου
"Δάφνες και Πικροδάφνες" των Δημήτρη Κεχαΐδη-Ελένης Χαβιαρά

Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Παύλου Δανελάτου, σκηνικά-κοστούμια Γιώργου Κουνάλη και μουσική επιμέλεια Πέτρου Παπακυριάκου.
Το έργο των Κεχαΐδη-Χαβιαρά, γραμμένο το 1979, είναι μία καυστική σάτιρα της πολιτικής πραγματικότητας στην ελληνική επαρχία. Ένα από τα πιο αξιόλογα κείμενα του νεοελληνικού θεάτρου, στο οποίο συνυπάρχει ο πραγματισμός και ο ποιητικός ρεαλισμός.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Θεόδωρος Ιγνατιάδης, Αντώνης Κουτσελίνης, Πάνος Πανόπουλος, Θανάσης Τσιδίμης

Παραστάσεις: 21.00