''Στο δρόμο μου ένας άγγελος'' από το Θέατρο του Νέου Κόσμου

13.05.2002
Το Θέατρο του Νέου Κόσμου θα παρουσιάσει από τις 15 Μαΐου το έργο της Μαρίας Ευσταθιάδη "Στο δρόμο μου ένας άγγελος" σε σκηνοθεσία της Αγγελικής Στελλάτου. Το έργο έχει για θέμα του τον μεγάλο έρωτα ανάμεσα στις δυο μεγάλες μορφές των μέσων του 19ου αιώνα, τη Γεωργία Σάνδη και τον Φρεντερίκ Σοπέν. Η σχέση αυτή, που διάρκεσε εννιά χρόνια και επηρέασε βαθιά τη γραφή και το βίο τους, ξεδιπλώνεται μέσα από κείμενα της Σάνδη και συνθέσεις του Σοπέν.
Το Θέατρο του Νέου Κόσμου θα παρουσιάσει από τις 15 Μαΐου το έργο της Μαρίας Ευσταθιάδη "Στο δρόμο μου ένας άγγελος" σε σκηνοθεσία της Αγγελικής Στελλάτου.
Το έργο έχει για θέμα του τον μεγάλο έρωτα ανάμεσα στις δυο μεγάλες μορφές των μέσων του 19ου αιώνα, τη Γεωργία Σάνδη και τον Φρεντερίκ Σοπέν. Η σχέση αυτή, που διάρκεσε εννιά χρόνια και επηρέασε βαθιά τη γραφή και το βίο τους, ξεδιπλώνεται μέσα από κείμενα της Σάνδη και συνθέσεις του Σοπέν.

Η δημοσίευση της αλληλογραφίας της Γεωργίας Σάνδη, έναν αιώνα σχεδόν μετά το θάνατό της, θα ανατρέψει την επικρατούσα εικόνα της μέγαιρας που καταπίεζε και πάντως επηρέαζε αρνητικά τον άβουλο και ευαίσθητο Σοπέν. Μόνο η αλληλογραφία της αντίστοιχης περιόδου ξεπερνά τις 5000 σελίδες! Χώρια τα αυτοβιογραφικά βιβλία της και ένα μυθιστόρημα που το εμπνεύστηκε από αυτή τη σχέση.
Τρεις διαφορετικές εγγραφές λοιπόν, τρεις αλήθειες: η αμεσότητα με την εν θερμώ καταγραφή γεγονότων και αισθημάτων στις επιστολές, η μεγάλη χρονική απόσταση από τα ιστορούμενα και μια υπερβολική ψυχραιμία στα απομνημονεύματα, και τέλος η αναδιατύπωση αυτής της πραγματικότητας με αρκετή δόση ειρωνείας μέσω της μυθοπλασίας.

Με αφετηρία αυτό το υλικό ακούμε τη Γεωργία Σάνδη να μιλά και να μας διηγείται την ιστορία της με τον Σοπέν, ενώ παράλληλα ο πιανίστας παίζει κομμάτια που ο συνθέτης έγραψε εκείνη την εποχή. Με ενάμιση αιώνα απόσταση, η αλήθεια μπορεί και να 'ναι αυτή.

Συντελεστές
Το ρόλο της Γεωργίας Σάνδη ερμηνεύει η Μαρία Κατσανδρή. Πιανίστας, ο Διονύσης Μαλλούχος.
Τα σκηνικά της παράστασης είναι της Νίνας Παππά και τα κοστούμια της Δέσποινας Μακαρούνη.

Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν τέσσερις εβδομάδες.

Παραστάσεις
Από Τρίτη έως Κυριακή 21.15
Τιμές εισιτηρίων: 15 Ε, φοιτητικό: 10 Ε

Παράλληλα, στο Κάτω Χώρο του Θεάτρου του Νέου Κόσμου συνεχίζεται το έργο του Ούγκο Κλάους "Ο Ζιλ και η νύχτα" σε σκηνοθεσία Φωτεινής Σισκοπούλου.
Παίζουν: Δήμητρα Χατούπη, Κώστας Χατζηδημητρίου, Παναγιώτης Θωμαΐδης.
Παραστάσεις: Τρίτη-Κυριακή 21.15