Σάλλυ Εμερσον, Πέρα από το χρόνο

10.05.2002
Ερωτική ιστορία, όσο και θρίλερ... με φιλολογικό υπόβαθρο (η συγγραφέας βασίστηκε στα πραγματικά ημερολόγια της Μαίρης Ελγιν), το νέο αυτό βιβλίο της Βρετανής συγγραφέως και αρθρογράφου της εφημερίδας The Times γνώρισε μεγάλη εκδότική επιτυχία.
.... Στο Βρετανικό Μουσείο, μια νέα γυναίκα, η Ανν, στέκεται εκστατική μπροστά στα υπέροχα, παγωμένα, πέτρινα κορμιά των Ελγίνειων Μαρμάρων. Εκεί την πρωτοβλέπει ο Πάτρικ. Είναι κι οι δυο τους ιστορικοί και ερευνούν το ίδιο θέμα: τη ζωή της Μαίρης Νίσμπετ, συζύγου του λόρδου Έλγιν. Γιατί ενώ ο Έλγιν έγινε γνωστός για την κλοπή των περίφημων γλυπτών του Παρθενώνα, η φήμη της Μαίρης οφείλεται στην ατίμωση. Η δική της ιστορία ήταν μια ιστορία αγάπης, μοιχείας και σκανδάλου. Πολύ σύντομα όμως η έλξη ανάμεσα στους δυο νέους μεταβάλλεται σε ανταγωνισμό, όταν ο Πάτρικ αποκτά τα ημερολόγια της Μαίρης Νίσμπετ, που, όπως όλα δείχνουν, κρύβουν τρομερά μυστικά. (απόσπασμα από το βιβλίο)

Ερωτική ιστορία, όσο και θρίλερ... με φιλολογικό υπόβαθρο (η συγγραφέας βασίστηκε στα πραγματικά ημερολόγια της Μαίρης Ελγιν), το νέο αυτό βιβλίο της Βρετανής συγγραφέως και αρθρογράφου της εφημερίδας The Times γνώρισε μεγάλη εκδότική επιτυχία. "Πρώτα απ' όλα ήθελα να γράψω ένα μυθιστόρημα που θα κάνει τους ανθρώπους να ξαναεπισκεφθούν τα Μάρμαρα αλλά και τον ίδιο τον Παρθενώνα, και να δουν πόσο τυχεροί είναι που ζουν σ' έναν κόσμο με τόσο μεγαλειώδη έργα τέχνης", τονίζει η Σάλλυ ΄Εμερσον.

H Σάλλυ Εμερσον έχει γράψει αρκετά μυθιστορήματα, μεταξύ των οποίων τα Fire child, Separation, Second sight, Listeners και Heat, που επαινέθηκαν από την κριτική κι επιβραβεύτηκαν από το αναγνωστικό κοινό με εντυπωσιακές πωλήσεις. Έχει συνεργαστεί με πολλές εφημερίδες και περιοδικά. Ζει στο Λονδίνο.

Εκδόσεις Ωκεανίδα
Τίτλος: Πέρα από το χρόνο
Συγγραφέας: Σάλλυ Εμερσον
Μετάφραση: Τόνια Κοβαλένκο
Σελίδες: 392
ISBN: 960-410-240-0