Κωμική ροκ Οπερα στο Θέατρο της Ανοιξης!

22.01.2008
H κωμική rock όπερα «Ιππότα Φηρ ... Κοιμάσαι;» θα παρουσιάζεται στο Θέατρο της Άνοιξης από την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου.
H κωμική rock όπερα «Ιππότα Φηρ ... Κοιμάσαι;» θα παρουσιάζεται στο Θέατρο της Άνοιξης από την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου.
Το έργο είναι στηριγμένο πάνω σε μια ιδέα και ένα σενάριο του Γιάννη Μαργαρίτη, σε μουσική Γιώργου Φακανά και στίχους του ποιητή Δημήτρη Μπρούχου. Πρόκειται για ένα καθαρά rock άκουσμα με στοιχεία jazz και blues με ζωντανή τετραμελή rock μπάντα.

Η παράσταση στόχο της έχει να σατιρίσει την αμφιλεγόμενη αλλά ωστόσο επιτυχημένη συνταγή μυθιστορηματικών παραλλαγών τύπου «Ο κώδικας Ντα Βίντσι» και μέσα από αυτό, την μεταμοντέρνα θεατρική πραγματικότητα, σαν σκηνική προσέγγιση αλλά και σαν έναν τρόπο εισδοχής σε ένα νέο θεατρικό κατεστημένο.

Με την μέθοδο της αφηγηματικής μίμας και του αυτοσχεδιασμού στην ανάπτυξη της θεατρικής πλοκής, με χιούμορ, διάθεση ειρωνική και έντονα σαρκαστική, γίνεται προσπάθεια να συνταιριαστεί η δύναμη της γελοιογραφίας με το μουσικό και το θεατρικό μέρος φτάνοντας σε ένα πρωτότυπο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ROCK ΟΠΕΡΑΣ:
Η Μάγισσα Άναγκρομ ζητάει απεγνωσμένα ήρωες που θα ψάξουν να βρουν το κρυμμένο μυστικό, που θα σώσει την ανθρωπότητα από την καταστροφή. Εμφανίζεται ένας χημικός που είναι και αλχημιστής, ένας προγραμματιστής υπολογιστών και ερασιτέχνης αστρονόμος, ένας ακτιβιστής rock τραγουδιστής και ένας βιβλιοθηκάριος και μελετητής αρχαίων συμβόλων. Η παρέα αυτή περνάει μια σειρά δοκιμασίες και περιπέτειες για να φτάσει στο νησί Άβαλον που είναι κρυμμένο το μεγάλο μυστικό. Η συνέχεια επί της σκηνής του Θεάτρου της Άνοιξης?

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Σκηνοθεσία : Γιάννης Μαργαρίτης
Σκηνικό - κοστούμια : Δημήτρης Κακριδάς
Κιθάρα: Γιάννης Ράπτης
Πλήκτρα: Βασίλης Νικολόπουλος
Μπάσο: Τάσος Ζώης
Ντράμς: Βασίλης Καλλιστρίδης

ΠΑΙΖΟΥΝ :
Νίκος Βασιλάκης, Χρυσάνθη Δούζη, Βίκυ Κουκούτση, Νίκος Σταθόπουλος, Βασίλης Χατζηδημητράκης.