Τα βραβεία πήγαν στον Οικονόμου και την Ασλάνογλου

09.03.2010
Ο Μιχάλης Οικονόμου και η Μαρίνα Ασλάνογλου είναι οι φετινοί νικητές των Βραβείων Δημήτρης Χορν και Μελίνα Μερκούρη αντίστοιχα. Ο πρώτος αφιέρωσε το βραβείο «στους νέους συναδέλφους του, οι οποίοι σ’ ένα ασφυκτικά θολό τοπίο συνεχίζουν να κάνουν το μεράκι τους».

Ο Μιχάλης Οικονόμου και η Μαρίνα Ασλάνογλου είναι οι φετινοί νικητές των Βραβείων Δημήτρης Χορν και Μελίνα Μερκούρη αντίστοιχα.

Ο πρώτος αφιέρωσε το βραβείο «στους νέους συναδέλφους του, οι οποίοι σ’ ένα ασφυκτικά θολό τοπίο συνεχίζουν να κάνουν το μεράκι τους».

Η δεύτερη συγκινημένη έχοντας πλέον πάνω της κάτι που ανήκει στη Μελίνα Μερκούρη αφού ευχαρίστησε όλους όσοι τη στήριξαν σ’ αυτή τη διαδρομή και ιδιαίτερα τον σκηνοθέτη Σπύρο Ευαγγελάτο, υπογράμμισε ότι είναι χαρούμενη για την ύπαρξη ενός τέτοιου βραβείου που στηρίζει τους νέους ηθοποιούς. Που τους βοηθάει ν’ ανοίξουν τα φτερά τους ακόμα και σ’ αυτούς τους δύσκολους δρόμους του θεάτρου.

H βραδιά των απονομών κύλησε τρυφερά και όμορφα, στο γεμάτο θέατρο «Δημήτρης Χορν», με αναμνήσεις και περιστατικά από τις ζωές των δύο προσωπικοτήτων. Η Χλόη Ομπολένσκι στάθηκε στο χαρακτηριστικό του Δημήτρη Χορν: «Να παίζει ελεύθερα και με φαντασία όπως τα παιδιά».

Η Αλκη Ζέη περιέγραψε γλαφυρά περιστατικά από την πολύχρονη φιλία της με τη Μελίνα Μερκούρη. Με χιούμορ και αγάπη σκιαγράφησε πτυχές του χαρακτήρα της Μελίνας. «Δεν θα την ξεχάσω ποτέ» κατέληξε.