Το μεγαλύτερο "φωτομωσαϊκό" του κόσμου!

10.04.2002
Called You Can, είναι ο τίτλος ενός κολάζ 3.500 φωτογραφιών που δεσπόζει μια πολυσύχναστη διασταύρωση του κεντρικού Λονδίνου και έχει έκταση 2.000 τετραγωνικά μέτρα ή αλλιώς μήκος 12 και ύψος τριών διπλών λεωφορείων! Σύμφωνα με το BBC, το συγκεκριμένο "φωτομωσαϊκό" θεωρείται η μεγαλύτερη ψηφιακή φωτογραφία που έχει ποτέ δημιουργηθεί.
Called You Can, είναι ο τίτλος ενός κολάζ 3.500 φωτογραφιών που δεσπόζει μια πολυσύχναστη διασταύρωση του κεντρικού Λονδίνου και έχει έκταση 2.000 τετραγωνικά μέτρα ή αλλιώς μήκος 12 και ύψος τριών διπλών λεωφορείων!

Σύμφωνα με το BBC, το συγκεκριμένο "φωτομωσαϊκό" θεωρείται η μεγαλύτερη ψηφιακή φωτογραφία που έχει ποτέ δημιουργηθεί. Οι φωτογραφίες- ψηφιδωτά τοποθετήθηκαν όλες μαζί σ' ένα "μωσαϊκό" που όταν το κοιτάξει κάποιος από μακριά, φαίνεται σαν μία φωτογραφία που απεικονίζει 15 μόνο ατόμα.

Το κολάζ είναι δημιούργημα του γνωστού φωτογράφου Rankin και του Robert Silvers, ο οποίος ανακάλυψε την τεχνική του να φτιάχνει "μωσαϊκά" από φωτογραφίες. Τα 3.5000 πορτραίτα τραβήχτηκαν από υπαλλήλους της Canon απ' όλη την Ευρώπη, ενώ τα πρόσωπα που είναι ορατά από απόσταση φωτογραφήθηκαν από τον ίδιο τον Rankin.

"Εντυπωσιάστηκα από το "φωτομωσαϊκό project" καθώς δίνει στη δουλειά μου μία άλλη διάσταση", αναφέρει χαρακτηριστικά ο Rankin. Οι ηλικίες των φωτογραφηθέντων κυμαίνονται από 6 μέχρι 92 ετών και υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύουν τις επτά ηλικίες του ανθρώπου.
Παρόμοιες, αλλά μικρότερες εκδοχές, θα αναρτηθούν και σε άλλες πόλεις, όπως στο Παρίσι, τη Μαδρίτη και το Μιλάνο.