Pizza vera italiana διά χειρός Έκτορα Μποτρίνι

09.03.2010
Πώς άραγε ένα πιάτο που κατάγεται από τις φτωχές περιοχές της Ιταλίας έφτασε να κατακτήσει τον κόσμο και να έχει, μάλιστα, δημιουργήσει 2 αντίπαλες σχολές με διαφορετική φιλοσοφία και στάση απέναντι στο φαγητό;

Πώς άραγε ένα πιάτο που κατάγεται από τις φτωχές περιοχές της Ιταλίας έφτασε να κατακτήσει τον κόσμο και να έχει, μάλιστα, δημιουργήσει 2 αντίπαλες σχολές με διαφορετική φιλοσοφία και στάση απέναντι στο φαγητό;

Οι δύο αυτές σχολές -σε πολλούς γνωστές ως η «αμερικανική» και η «ιταλική»- υποδηλώνουν τις βαθύτατες μαγειρικές -και όχι μόνο- διαφορές που χαρακτηρίζουν τους δύο λαούς. Στην Ελλάδα, αν και πιο κοντά στον τρόπο ζωής και την κουλτούρα της γείτονος χώρας, στο θέμα της πίτσας το ιταλικό στοιχείο δεν φαίνεται να έχει βρει απόλυτα τον χώρο που του αναλογεί.

Σε αυτό το γαστρονομικό περιβάλλον, ο γνωστός πλέον σε όλους chef Εκτορας Μποτρίνι, έχοντας ήδη ανανεώσει με επιτυχία το μενού της La Pasteria, ήρθε να κάνει τη διαφορά και στην πίτσα.

Μπήκε στην κουζίνα της La Pasteria με τις κουτάλες ανά χείρας και τα μυστικά της ιταλικής μαγειρικής παράδοσης στον νου του, δίνοντας έτσι την απάντησηη σε αυτούς που αναζητούσαν μια Vera ιταλική εκδοχή πίτσας από το αγαπημένο τους ιταλικό εστιατόριο. Ο chef της La Pasteria Εκτορας Μποτρίνι δημιούργησε ένα μενού από 6 μόνον είδη πίτσας, απλό και λιτό, όπως άλλωστε επιτάσσει η ιταλική μαγειρική παράδοση.

Οπως δηλώνει ο ίδιος: «Η απλότητα είναι το μυστικό αλλά και η δυσκολία για μια αυθεντική ιταλική πίτσα: Τρία μόνον υλικά -τομάτα, μοτσαρέλα και ελαιόλαδο- είναι αρκετά για να αναδείξουν τη μοναδικότητα του πλέον διάσημου ιταλικού πιάτου». Τα 3 αυτά υλικά αποτελούν τη βάση. Η φαντασία, όμως, και η βαθιά γνώση του Εκτορα Μποτρίνι συνθέτουν 6 μοναδικούς συνδυασμούς.

  • «La Pasteria» Η κουζίνα λειτουργεί ώς τη 1:30 π.μ. τις καθημερινές και μέχρι τις 2:00 π.μ. την Παρασκευή και το Σάββατο.